Constantin Ostaficiuc, fostul președinte al CJ Timiș, și Gheorghe Chivorchian, condamnați CU...

Constantin Ostaficiuc, fostul președinte al CJ Timiș, și Gheorghe Chivorchian, condamnați CU EXECUTARE în dosarul finanțării ilegale a echipei de fotbal Poli Timișoara a lui Marian Iancu. Vezi câți bani trebuie să dea inculpații statului

0
DISTRIBUIȚI

Constantin Ostaficiuc, fostul președinte al Consiliului Județean Timiș, a fost condamnat, de către Tribunalul Timiș, ieri, la închisoare cu executare în dosarul finanțării echipei de fotbal Politehnica Timișoara a lui Marian Iancu. DNA l-a trimis pe Ostaficiuc în judecată alături de fostul secretar instituției, Petrișor Nădăștean, pentru abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată, de angajații CJT, Răzvan Hrenoschi, Daniela Pepa, Sabin Cionvică, Petru Borza și Marian Mihuț, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial în formă continuată, și de Gheorghe Chivorchian, Ion Negrei și Ioan Roșca, care dețineau funcții de conducere la S.C. FC POLITEHNICA TIMIȘOARA S.A., pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

Tribunalul Timiș l-a condamnat pe Constantin Ostaficiuc la patru ani și șase luni de închisoare cu executare și interzicerea drepturilor de a fi ales pentru o perioadă de trei ani după ispășirea pedepsei.


Vă reamintim că Ostaficiuc mai are o condamnare definitivă de un an cu suspendare în dosarul parcelei de aur de la PITT. Fostul manager al clubului, Gheorgeh Chivorchian a primit o pedeapsă de trei ani și zece luni de închisoare. Petrișor Nădăștean, Răzvan Hrenovski și Sabin Cionvică – trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, având un termen de încercare de trei ani și 6 luni, și va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în locaţii, puncte de lucru la Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Timiş sau SC Horticultura SA, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.

Borza și Pepa au fost achitați. Ion Negrei și Ion Roșca au primit câte trei ani și nouă luni de închisoare și respectiv trei ani și patru luni de pușcărie.

De asemenea, instanța „obligă în solidar inculpaţii Ostaficiuc Constantin şi Nădăştean Ioan Petrişor şi partea responsabilă civilmente SC Politehnica Timişoara SA, la plata sumei de 9.950.000 lei (cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii, din care în solidar cu inculpatul Hrenoschi Răzvan pentru suma de 8.450.000 lei (cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii, în solidar cu inculpatul Mihuţ Mircea Marian pentru suma de 3.000.000 lei (cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii, în solidar cu inculpatul Cionvică Dan Sabin pentru suma de 7.800.000 lei (cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii, în solidar cu inculpatul Chivorchian Haic Gheorghe pentru suma de 5.050.000 lei (cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii, în solidar cu inculpatul Negrei Ion pentru suma de 4.500.000 lei (cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii, în solidar cu inculpatul Roşca Liviu Ioan pentru suma de 8.050.000 lei (cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii despăgubiri civile către partea civilă Consiliul Judeţean Timiş. Respinge acţiunea civilă faţă de inculpaţii Borza Petru şi Pepa Daniela”.

Sentința nu este definitivă putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.