Sfatul specialistului Dana Stoian pentru a scăpa de kilogramele adunate iarna: „Primul...

Sfatul specialistului Dana Stoian pentru a scăpa de kilogramele adunate iarna: „Primul lucru ar fi un plan” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

dana stoian pressalert live timisoara

Majoritatea românilor resimt în ianuarie caloriile în plus adunate în perioada sărbătorilor. Conf. dr. Dana Stoian a vorbit la PRESSALERT LIVE despre primii pași care trebuie făcuți în privința unei diete. Absolventă a Institutului de Nutriție Integrativă, acreditat de Universitatea de Stat din New York, aceasta a explicat că fiecare persoană trebuie să-și facă un program strict.

Dana Stoian, medic primar endocrinolog, consideră că persoanele nemulțumite de greutatea lor trebuie să țină cont mai ales de un plan zilnic care trebuie respectat. Iar începutul anului e un prilej bun pentru stabilirea orarului. ”Marea problemă a tuturor e haosul, deranjul, lipsa de ordine.


Vizavi de ce mănânc mâine, poimâine. Nu neapărat de cât de mult sau de puțin mănânc mâine. Ci mai ales să mă organizez, să-mi fac un plan de pe o zi pe alta. Jumătate dintre noi mănâncă ce apucă, unde apucă. Un corn aici, un covrig acolo, nu știu ce sandwich cumpărat de nu știu unde. Lipsa de program fix e cel mai mare duşman al nostru – care vine din lipsa de timp. Lucrăm tot mai mult marea majoritate dintre noi. Și copiii noștri au devenit mici corporatiști, pleacă la șapte dimineața și se întorc la șapte seara, după meditații și programe mai mult sau mai puțin sportive. Toate aceste lucruri se văd în partea de greutate. E mai puțin important că mănânc două semințe din nu știu care nucă și patru semințe de ceva sofisticat apărut în apanajul nutriționiștilor. Cred că dezordinea și lipsa de timp ne afectează”, a spus Dana Stoian.

”Primul lucru ar fi un plan de viață: plan de mâncat, de băut, de dormit șapte ore pe zi, de introdus undeva și activitate sportivă – două-trei zile pe săptămână, în programul relativ haotic al marii majorități dintre noi. Planul și orarul fac jumătate din scăderea ponderală. Și ceea ce bagi în farfurie, dar în primul rând asta”, a concluzionat medicul specialist care deține și o diplomă de ”health care”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.