Deşi legea nu permite, Robu asigură că vaporaşele vor circula legal din...

Deşi legea nu permite, Robu asigură că vaporaşele vor circula legal din primăvară, pentru că… aşa i-a spus Culiţă Chiş

0
DISTRIBUIȚI

Situaţia vaporaşelor cumpărate de Primăria Timişoara cu circa 7 milioane de lei şi ţinute aproape jumătate de an la mal pentru că circulaţia lor pe Bega nu era permisă de lege ar putea fi rezolvată mai simplu decât îşi imaginau autorităţile locale.

Pe scurt, vaporaşele nu pot circula pe Bega din cauză că nu există o structură de administrare a căii navigabile care să poată reglementa acest lucru şi toţi cei implicaţi, adică RATT, Administrația Bazinală de Apă Banat (ABAB) sau Ministerul Transporturilor ridică din umeri în aşteptarea unei soluţii. Primarul Nicolae Robu susţine însă că problema este ca şi inexistentă.

„E încâlcită treaba. Sunt păreri contradictorii. Ultima variantă este că vine primăvara și vom putea să circulăm cu ele fără nicio problemă, pentru că nu e chiar așa cum spun cei de la Ape și cum spune mai știu eu cine.


Autorizațiile sunt în regulă, totul este în regulă în ceea ce le privește. Trebuie să existe o structură de administrare a căii navigabile și această structură nu există și se tot pasează mingea dintr-un loc în altul în privința înființării ei. Noi facem toate diligențele așa cum le-am făcut și până acum. Din partea guvernului se poate rezolva. Mie mi-a spus domnul director Chiș (n.r. – Culiță Chiș, directorul Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Timișoara) că de fapt s-a ajuns la concluzia că RATT îndeplinește toate condițiile pentru a gestiona navigarea pe Bega fără să mai fie nimeni de acord și că de la primăvara se va întâmpla asta. Sunt păreri diferite, legislația la noi este cu multe păreri diferite și unii au o părere, alții au altă părere. Eu vă spun ultimul lucru care mi-a fost mie comunicat și ultimul lucru care mi-a fost comunicat este acesta, că de la primăvară indiferent dacă este o structură sau alta de acord sau nu, RATT are toate drepturile legale să navigheze pe Bega. Asta mi s-a spus, asta vă spun mai departe, eu nu dau dispoziții să se întâmple asta că nu e de competența mea, dar cei care se ocupă de problemă asta mi-au comunicat să fiu liniștit că nu e treaba chiar așa cum spun unii sau alții și că de la primăvară se va circula cu vaporettele și pentru transport în comun și pentru agrement sub jurisdiscția RATT care are tot în acest sens”, a declarat primarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.