Doi oameni din vestul țării au murit după ce au înghețat de...

Doi oameni din vestul țării au murit după ce au înghețat de frig, în ultimele zile

0
DISTRIBUIȚI

Temperaturile extrem de scăzute din ultima perioadă au început să facă primele victime în vestul țării. Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin anunță că, în ultimele patru zile, doi bărbați au murit din cauza frigului.

Este vorba de un bărbat în vârstă de 77 de ani, decedat în Anina, în data de 6 ianuarie, și de un alt bărbat, de 60 de ani, găsit căzut luni, 9 ianuarie, în jurul orei 23.00, în pădurea din preajma localității Secu.

Bărbatul era în stop cardio-respirator și a fost resuscitat de echipajul de pe ambulanța ajunsă la fața locului, dar în zadar. Din primele constatări, decesul s-a datorat hipotermiei, temperatura corpului pacientului fiind de doar 29,2 grade C.

De asemenea, în ultimele trei zile, 15 persoane din județul Caraș-Severin au fost transportate cu ambulanța la spital, după ce au fost găsite căzute în stradă din cauza temperaturilor scăzute.

„În general, persoanele care au avut nevoie de asistență de urgență s-au dovedit a fi cazuri sociale.


Direcția de Sănătate Publică a solicitat Serviciului Județean de Ambulanță să intensifice măsurile specifice pentru a putea interveni eficient în cazurile de hipotermie. De asemenea, unitățile sau compartimentele de primiri urgențe de la nivelul spitalelor trebuie să ia toate măsurile pentru a putea interveni în astfel de cazuri”, spune Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin.

Județul Caraș-Severin se află sub avertizare cod galben până în data de 11 ianuarie. Potrivit avertizării meteorologice, vremea va fi geroasă îndeosebi în cursul nopților și al dimineților, înregistrându-se frecvent sub -15 grade Celsius.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.