Doi schiori, salvați de jandarmi și salvamontiști după ce s-au rătăcit pe...

Doi schiori, salvați de jandarmi și salvamontiști după ce s-au rătăcit pe un munte din vestul țării, noaptea trecută. Cum au fost găsiți

0
DISTRIBUIȚI

straja

Doi schiori care s-au rătăcit în stațiunea Straja, din județul Hunedoara, au fost căutați, noaptea trecută, timp de peste șase ore de jandarmii montani și salvamontiști. Asta după ce aceștia au plecat, ieri, din stațiune cu schiurile pe traseele din munții Vâlcan și s-au rătăcit.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul de Jandarmi Județean “Decebal” Hunedoara, schiorii au sunat la 112, în jurul orei 00.40, pentru a anunța că s-au rătăcit din cauza ceții dense, precum și a întunericului.

În căutarea tinerilor au pornit patru jandarmi montani și doi salvamontiști. De asemenea, un alt echipaj s-a deplasat într-o zonă în care era posibil să coboare turiștii rătăciți. Cei doi schiori au avut noroc că salvatorii au putut să țină permanent legătura telefonic cu ei pentru a-i coordona în afar zonei cu ceață densă.

Schiori salvați de salvamontiști, după ce s-au rătăcit.

“Pentru a ajunge într-un timp cât mai scurt la cei aflaţi în dificultate, jandarmii montani au folosit pentru o parte din traseu UTV-ul echipat cu şenile (autovehicul cu şase locuri), iar salvamontiştii un ATV, de asemenea cu şenile”, transmite Jandarmeria Hunedora.

În jurul orei 04.00, salvatorii au identificat în întuneric lumina de la lanterna celor căutați, într-o zonă împădurită, abruptă și greu accesibilă, între Valea Brăiței și Negrele Mici.


La ora 06.45, jandarmii montani și salvamontișii au ajuns la cei doi tineri, care erau uzi, epuizați și deshidratați.

“Jandarmii montani şi salvamontiştii i-au condus la baza muntelui, unuia dintre ei fiindu-i cărat schiurile, deoarece era foarte epuizat. Cei doi tineri, cu vârste de 28 şi respectiv 36 ani, domiciliaţi în oraşul Uricani, au fost preluaţi de un echipaj al Ambulanţei, în jurul orei 07.50 şi conduşi la spitalul din Lupeni, pentru invetigaţii suplimentare, deoarece erau epuizaţi. Acţiunea de căutare s-a desfăşurat pe timp de noapte şi a durat peste 6 ore. Echipa mixtă de salvarea având de înfruntat întunericul, zăpada afunată şi temperaturi scăzute”, mai comunică Jandarmeria Hunedoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.