Dumitru Prunariu, singurul român care a călătorit în spațiu, așteptat la Timișoara....

Dumitru Prunariu, singurul român care a călătorit în spațiu, așteptat la Timișoara. Când are loc întâlnirea virtuală cu astronautul aflat pe Stația Spațială Internațională

0
DISTRIBUIȚI
statia spatiala internationala
Live din spațiu, la Timișoara.

Un eveniment cu totul special este programat la Universitatea de Vest din Timișoara, la sfârșitul acestei luni. Este vorba de o întâlnire virtuală cu astronautul Thomas Pesquet, aflat la bordul Stației Spațiale Internaționale, care va avea loc în data de 24 ianuarie, în Aula Magna a instituției. Practic, astronautul va intra în legătură video cu participanții și va oferi răspunsuri la întrebările profesorilor și elevilor prezenți.


Astronautul Thomas Pesquet se află la prima sa misiune spațială, denumită Proxima, și are ca obiectiv educațional promovarea conceptului „Spațiul în viața de zi cu zi”.

Reprezentanții Universității de Vest din Timișoara anunță că la eveniment este așteptat să participe și Dumitru Prunariu, singurul român care a călătorit în spațiu. Cosmonautul român va susține o prezentare despre rolul pe care îl joacă spațiul în viața noastră cotidiană.

Acțiunea este organizată de Biroul European de Resurse pentru Educaţie Spaţială România (ESERO) și Agenția Spațială Română (ROSA), în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara, cu scopul de a promova la nivel național contactul educațional cu Stația Spațială Internațională (ISS) și să faciliteze conștientizarea în rândul tinerilor a importanței programului spațial european.

“Evenimentul va începe la ora 13.30 cu expuneri ale reprezentanților Agenției Spațiale Române, ESERO România, Agenției Spațiale Europene și Universității de Vest din Timișoara. Legătura în direct cu Stația Spațială Internațională se va stabili atât cu România, cât și cu alte două țări participante, Irlanda și Portugalia. Evenimentul va fi transmis live pe site-ul ESA, pe site-ul Universității de Vest din Timișoara și pe www.esero.ro”, comunică Universitatea de Vest din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.