Timișoara Saracens și-a încheiat aventura europeană cu un eșec în Scoția. Campioana...

Timișoara Saracens și-a încheiat aventura europeană cu un eșec în Scoția. Campioana României a rămas fără eseu marcat în deplasările din grupele Challenge Cup

0
DISTRIBUIȚI
Timișoara Saracens, învinsă în Scoția Foto: Daniel Nechita

Timișoara Saracens RCM a pierdut și ultimul joc disputat în ediția 2016-17 a grupelor Challenge Cup. Bănățenii pregătiți de Grainger Heikell au fost învinși de liderul grupei 5, Edinburgh Rugby, scor 49-3. Echipa din SuperLigă a înregistrat înfrângeri pe linie la prima experiență europeană la nivel înalt.

Campioana României nu a început rău partida de pe Myreside. Timișorenii au reușit timp de zece minute să-i țină pe scoțienii departe de propriile buturi. Cochrane a marcat primul eseu al meciului, urmat de transformarea lui Weir. Din păcate bănățenii au început apoi să încaseze constant eseuri. Edinburg Rugby și-a mai trecut astfel în cont trei reușite înainte de pauză.


Marcatori au fost Du Preez (min. 17), Kinghorn (29) și Allen (38). De fiecare dată același Duncan Weir a mai adăugat câte două puncte pe tabelă, astfel la pauză scorul era 28-0 pentru amfitrioni. Aceeași proporție stabilită la masa verde de EPCR pentru nedisputarea jocului cu Stade Francais.

Repriza secundă începe cu o tresărire de orgoliu pentru Timișoara Saracens RCM. Valentin Calafeteanu transformând o penalitate de la distanță pentru 3-28. Apoi însă tot gazdele au avut inițiativa, așa cum era de altfel de așteptat. Cochrane din nou (50), Tovey (62) și Hoyland (67) au mărit ecartul la +46 în favoarea trupei scoțiene.

Timișorenii au fost destul de aproape să marcheze și ei un eseu. Mai întâi după eliminarea temporară a lui Clyne (min. 54), Vasile Rus fiind aproape de terenul de țintă, apoi prin Lemnaru pe final, dar de fiecare dată arbitrul Adam Jones a dictat înainte și jocul a fost oprit.

În ciuda obiectivelor ambițioase anunțate înainte de startul competiției, în mod evident diferența de nivel s-a simțit pentru reprezentanta României. Totuși, Timișoara Saracens are speranțe că va reveni mai puternică și cu lecția învățată în ediția următoare a Challenge Cup.

Edinburgh Rugby: Dell, Cochrane, Berghan, Toolis, Gilchrist, Bradbury, Ritchie, Du Preez, Fowles, Weir, Brown, Dean, Allen, Hoyland, Kinghorn. Au mai intrat: Cosgrove, Hidalgo-Clyne, Tovet, McInally, Carmichael, Mata, McCallum. Antrenor: Duncan Hodge.

Timișoara Saracens: Aholelei, Rădoi, Pungea, Popârlan, Drenceanu, Ianuș, Lazăr, V. Rus, Calafetean, Rose, Shennan, Umaga, Sefanaia, Lemnaru, Fercu. Au mai intrat: Fl. Popa, Mariș, I. Mureșan, Gorcioaia, Căpățână, Manumua, Halalilo, Conache. Antrenor: Grainger Heikell.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.