Grefierii au ieșit din nou în fața Palatului Dicasterial din Timișoara. Vezi...

Grefierii au ieșit din nou în fața Palatului Dicasterial din Timișoara. Vezi ce s-a întâmplat

0
DISTRIBUIȚI

Grefierii de la Judecătoria Timișoara, Tribunalul Timiș și Curtea de Apel au ieșit în fața Palatului Dicasterial într-un nnou protest spontan, supravegheați de numeroase forțe de ordine. Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că după protestele de anul trecut niciuna dintre revendicările pe care le-au avut nu a fost îndeplinită.


Ba mai mult, spun protestatarii, CSM refuză să acorde sporurile solicitate de grefieri, sporuri care însă au fost acordate judecătorilor și altor categorii profesionale din sistem.

Grefierii au solicitat din nou adoptarea unui nou statut al personalului de specialitate juridică și al parchetelor, în raport cu noile modificări legislative, dar și garantarea independenței și statutului. Grefierii vor de asemenea să fie recunoscuți drept „categorie profesională participantă în înfăptuirea actului de justiție”, alături de magistrați, iar nu ca personal auxiliar de specialitate. Grefierii doresc ca salarizarea să fie făcută în raport cu pregătirea profesională, alături de celelalte categorii profesionale din sistemul judiciciar, conform noii legi de salarizare, înființarea unei secții de specialitate în cadrul Ministerului Justiției pentru categoria profesională a grefierilor, dar și introducerea în codul ocupațiilor din România a meseriei de „grefier cu studii superioare juridice”. Reintroducerea pensiei de servicu, finanțarea corespunzătoare a sistemului de justiție și suplimentarea numărului de grefieri sunt alte solicitări ale protestatarilor.

De asemenea, mai mulți angajați ai Servicului de Probațiune de pe lângă Tribunalul Timiș s-au alăturat protestului, solicitând un statut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.