Ilie Stepan: „E o stare specială când cânţi în penitenciar, nu poate...

Ilie Stepan: „E o stare specială când cânţi în penitenciar, nu poate fi descrisă în cuvinte“. Vezi când se lansează DVD-ul „Pro Musica – Live in Prison” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
DVD-ul „Pro Musica – Live in Prison“ se lansează cu un eveniment special care va avea loc la Sala Multifuncţionaă a CJT

Proiecţia de gală a filmului „PRO Musica – Live in Prison” şi lansarea DVD-ului cu acelaşi nume, realizat după recitalul formaţiei care s-a desfăşurat în 7 mai 2015, la Penitenciarul Timişoara, va avea loc luni, 16 ianuarie, de la ora 19.00, în Sala Multifuncţională a CJT Timiş. Duminică, 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naţionale Române, ziua în care s-a născut poetul naţional Mihai Eminescu şi ziua în care se împlinesc 44 de ani de la primul concert al formaţiei Pro Musica, membrii trupei vor participa la lansarea acestui DVD în incinta Penitenciarului Timişoara.

„Am ales să mergem în 15 ianuarie, o zi specială în care se împlinesc şi 44 de ani de la primul nostru concert, la Penitenciar, fiindcă noi credem că muzica şi arta, în general, se face şi-n mediile neconvenţionale, unde se pătrunde mai greu.


Pro Musica – Live in Prison este primul concert de muzică rock din România desfăşurat în penitenciar în care s-a utilizat toată logistica aferentă. Scena s-a montat timp de două zile. Suntem foarte mândri că am reuşit acest proiect şi le mulţumim tuturor celor care ne-au ajutat. Odată cu finalizarea acestui proiect am avut ocazia să vedem că există încă multe prejudecăţi. Concertul nostru a fost un dar pe care l-am oferit celor de acolo. E un lucru normal ca artistul să meargă în locuri mai puţin accesibile. A fost o experienţă extraordinară. E o stare specială când cânţi în Penitenciar, nu poate fi descrisă în cuvinte. Muzica rock nu înseamnă satanism, ură sau dezbinare. Înseamnă pace, iubire şi dorinţa de a-ţi ajuta aproapele. De-a lungul vremurilor au existat o serie de evenimente în care muzicieni rock au organizat evenimente pentru ajutorarea altora. Ne mândrim cu acest proiect“, spune Ilie Stepan, liderul trupei Pro Musica.

DVD-ul „Pro Musica – Live in Prison“ este un concept creat de Ilie Stepan, filmat live la Penitenciarul Timişoara. Consultantul acestui proiect a fost chestor dr. Ioan Băla, iar filmul a fost realizat de Gheorghe Şfaiţer. Muzicienii care au contribuit la realizarea acestui concert au fost Ilie Stepan, Dixie Krauser, Doru Apreotesei, Grigore Bujor Hariga, Lică Dolga, Horea Crişovan, Bogdan „Bogy“ Nagy, Doru Eugen Iosif, Dana Borteanu şi George Găină.

Foto: Alin Zelenco

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.