Încă un bebeluș cu rujeolă a murit la Spitalul de Boli Infecțioase...

Încă un bebeluș cu rujeolă a murit la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. Ce spun medicii

1
DISTRIBUIȚI

Numărul persoanelor din România care au murit din cauza rujeolei a ajuns la 15, joi. Asta după ce un alt copil a murit la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. Micuțul de doar zece luni a fost internat cu rujeolă și a murit joi, după ce a făcut o hemoragie cerebrală.

„Era un copil din județul Caraș-Severin, de zece luni, internat în data de 10 ianuarie, pentru rujeolă și care a venit din Reșița de la spitalul de pediatrie, unde a fost internat pentru o laringită.


Inițial, evoluția a fost bună și la un moment dat, brusc în evoluție a prezentat o lipsă de oxigen necesară organismului. A fost mutat în Terapie Intensivă, ieri a decedat și la necropsie, care s-a făcut astăzi, s-a constatat hemoragie cerebrală, care probabil că este cauza decesului”, a declarat, pentru PRESSALERT.ro, medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

Potrivit reprezentanților unității medicale, micuțul era nevaccinat împotriva rujeolei. Acesta este cel de-al patrulea deces confirmat în județul Timiș din cauza rujeolei.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, cazurile de rujeolă sunt existente în 34 de judeţe. Cele mai mult sunt confirmate în Arad – 519, Caraş-Severin – 491 și în Timiş – 325.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.