ISU Banat, recomandări pentru şoferi în zilele cu temperaturi extreme. Ce reguli...

ISU Banat, recomandări pentru şoferi în zilele cu temperaturi extreme. Ce reguli trebuie să respectaţi pentru călătorii sigure

0
DISTRIBUIȚI

ISU Banat a transmis o serie de recomandări pentru şoferii care se aventurează la drum în aceste zile când temperaturile ajung şi la minus 9 grade, iar rafalele de vânt sunt atât de puternice încât mai multe case din judeţ au rămas fără tiglele de pe acoperiş. Ce reguli ar fi bine să respectaţi pentru a călători fără incidente puteţi citi mai jos.

„În contextul emiterii de către Administrația Națională de Meteorologie a avertizărilor COD PORTOCALIU de viscol puternic și COD GALBEN de ninsori abundente, care vizează mai multe județe din țară și Capitală, ISU Timiș a trimis o grupare de sprijin formată din autospecială de tractare, o autospecială cu capacitate mărită de trecere (șenilată) și doi subofițeri, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman.


Pentru siguranţa cetăţenilor, recomandăm evitarea pornirii la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar, dacă deplasarea este absolut necesară, să se informeze în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate. Înainte de plecare, să se asigure că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc). Este important să se urmărească la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor centrale şi locale”, au transmis cei de la ISU Banat.

Amintim că la Timişoara a avut loc şi un comandament pentru situaţii de urgenţă. Măsurile dispuse de prefectul Mircea Băcală pot fi citite aici.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.