La Timișoara s-a deschis prima școală de meserii HoReCa, la finalul căreia...

La Timișoara s-a deschis prima școală de meserii HoReCa, la finalul căreia absolvenții primesc o diplomă, dar și o scrisoare de recomandare

0
DISTRIBUIȚI
bucatar
Prima școală de meserii din vestul țării a fost deschisă la Timișoara

La Timișoara s-a deschis prima școală de meserii din vestul țării în domeniul HoReCa. La finalul cursurilor, care durează între două și patru luni, absolvenții primesc o diplomă recunoscută, dar și o scrisoare de recomandare care-i ajută să se angajeze mai ușor.

Școala de meserii se numește Macri Academy și a fost deschisă de Corina Macri, managerul Casa del Sole și Sky Restaurant din Timișoara, care a realizat că există o lipsă acută de personal calificat în domeniile alimentație publică și hotelier.

“Astăzi avem prima zi de curs în cadrul Macri Academy, de bucătar începător. Ne propunem să facem o școală unde pregătim ospătari, bucătari, somelieri, recepționari, administratori, tot personalul de care este nevoie în servicii de alimentație publică și hotelier.


Vrem să facem această școală ca la carte, cu cursuri de pregătire practică, teorie, timp de câteva luni de zile, în care oamenii să învețe. Pe lângă diploma de absolvire a coursului, noi le dăm absolvenților și o scrisoare de recomandare către locuri de muncă exact cu ceea ce știu ei să facă, pe măsura pregătirii și a implicării lor. Cred că această scrisoare reprezintă o garanție că oamenii pregătiți de noi pot mai departe să-și facă meseria”, ne-a spus Corina Macri.

Inițiatorul Macri Academy a povestit că a observat, de-a lungul anilor, că nu de puține ori se lucrează cu personal necalificat în hotelurile sau restaurantele din Timișoara.

“În acest domeniu este un gol foarte mare, o lipsă de personal acută și se lucrează cu necalificați. Locații se deschid întruna și personal nu există. Așa nu poți să oferi calitate și servicii cum îți dorești. Suntem într-o perioadă de evoluție continuă, vom fi și Capitală Culturală Europeană, iar Timișoara va primi o mulțime de turiști. În vestul țării nu mai există o astfel de școală. De fapt, școli de meserii nu mai sunt și am zis că e cazul să facem una, pentru că este nevoie”, a mai precizat Corina Macri.

La Macri Academy sunt organizate cursuri de cameriste, bucătari, ospătari, somelieri, administratori pensiune turistică sau recepționare, care durează între două și patru luni. La fiecare curs se organizează grupe de cel mult 10-12 persoane.

“Sunt oamenii interesați să se înscrie. Lumea a venit și ne-a spus, dacă învățăm o meserie, venim, oamenii sunt dornici să învețe. Ei fac practică în restaurantele noastre”, a conchis Corina Macri.

Mai multe informații despre cursurile organizate de școala de meserii Macri Academy sunt disponibile AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.