Lucrări de reabilitare şi noi dotări la Spitalul „Victor Babeş” din Timișoara,...

Lucrări de reabilitare şi noi dotări la Spitalul „Victor Babeş” din Timișoara, cu bani de la primărie. Ce investiţii se vor face în 2017

0
DISTRIBUIȚI

Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara in faliment solutie

Mesaj ferm din partea primarului Timişoarei, Nicolae Robu, pe tema finanţării lucrărilor şi dotărilor din spitalele din Timişoara cu bani de la bugetul local.

„Nu admit ca nimeni, pe tot traseul, să vină să spună că nu sunt bani. Eu pot spune că nu sunt bani, şi dacă eu spun că nu sunt bani pentru şcoli şi pentru spitale, înseamnă că într-adevăr nu sunt”, a declarat Robu.

Conform edilului șef, în 2017, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „dr. Victor Babeş” vor fi finanţate achiziţionarea a trei containere cu destinaţia de cabinete, arhivă şi magazii pentru materiale sanitare, modernizarea staţiei cu aburi şi lucrări de amenajare căi de acces de interior şi parcare interioară, dar şi lucrări de construcţie la Pneumologie I şi II şi un proiect tehnic pentru extindere şi modernizarea ansamblului existent.


Pe lista cu proiecte promise de Robu numără şi o staţie de epurare ape uzate şi reţele de canalizare din incinta spitalului.

„Nu s-a făcut nimic acolo de Dumnezeu ştie câte zeci de ani şi acum noi am demarat un program amplu, am spus conducerii spitalului să vină să solicite tot ce trebuie făcut pentru spital, pentru că vom oferi tot suportul. Este un spital de o importanţă specială, pentru că un asemenea spital deserveşte o zonă foarte largă din jurul Timişoarei. Toată partea de vest a ţării, în anumite situaţii, pentru anumite boli se foloseşte de Spitalul de Boli Infecţioase «Victor Babeş» din Timişoara. Nu cred că au dat vina vreodată pe primărie de când sunt eu primar. Era corect ce era acolo, numai că nu ni s-a cerut niciodată ceva acolo şi noi să refuzăm. Spitalul a avut probleme mari, dar nu cu primăria (…) ci cu Casa de Asigurări de Sănătate, pentru că a ajuns să îşi consume toate fondurile, să nu mai poată suporta cheltuieli şi cei de la Casa de Asigurări de Sănătate au refuzat să le suplimenteze contractul, iar când e vorba de boli infecţioase, nu poţi să te limitezi la estimări, ci trebuie să tratezi toţi bolnavii care apar”, a declarat primarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.