Managerul Marius Craina a detaliat proiectele cheie pentru Spitalul Judeţean Timișoara la...

Managerul Marius Craina a detaliat proiectele cheie pentru Spitalul Judeţean Timișoara la PRESSALERT LIVE. În ce stadii se află investiţiile vitale pentru sănătatea pacienţilor VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Anul 2017 va fi anul marilor proiecte la Spitalul Judeţean din Timişoara. Detaliile despre investiţiile cheie şi stadiul în care se află diversele proiecte de reabilitare sau licitaţii pentru amenajarea unor noi secţii au fost oferite de managerul spitalului, medicul Marius Craina, care a fost invitat la emisiunea PRESSALERT LIVE.

Legat de reluarea transplantului renal la Timişoara, medicul a declarat că „după doi ani şi jumătate putem afirma că licitaţia pentru proiectul şi execuţie etaj cinci care deserveşte Secţia de Urologie cu un număr de 80 de paturi se apropie de final, noi estimăm că undeva în maxim două sau trei săptămâni vom şti câştigătorul licitaţiei şi vom semna contractul de execuţie.


(…) Pot spune după doi ani şi jumătate că acest obiectiv este în curs de îndeplinire. Vreau să vă spun că este un proiect de mare anvergură şi un proiect cu risc enorm pentru că vorbim de o sumă foarte mare, doar proiectul de modernizare a etajului depăşeşte un milion de euro. Proiectul de renovare a sălilor de operaţie care vor deservi transplantul renal se va ridica la în jur la câteva sute de mii de euro. Aparatura necesară desfăşurării transplantului renal este destul de costisitoare va duce şi ea la trei patru milioane de euro”.

Un alt proiect important promis a fost Centrul de transfuzii sanguine la Pediatrie, Craina a explicat că „vorbim de Unitatea de Terapie Intensivă la Pediatrie, acest obiectiv putem să îl bifăm ca îndeplinit. Anul trecut a fost finanţat acest proiect, în sensul că finanţarea pentru infrastructură a fost asigurată de consiliul judeţean, el figurează în structura spitalului cu opt paturi, avem angajat personal specializat pentru Terapie Pediatrică în sensul că avem şi doi medici anestezişti doar pe acel compartiment inclusiv linie de gardă aprobată de Ministerul Sănătăţii pe acel compartiment”.

Alte două mari proiecte pentru Spitalul Judeţean sunt şi ele în curs de finalizare. Managerul Marius Craina a declarat că centrul de transfuzii al spitalului este în curs de acreditare, de către Ministerul Sănătăţii, urmând ca mai apoi să se ceară schema de personal de la Bucureşti. Un mare proiect care nu a reuşit să fie realizat deşi este extrem de necesar este un bloc de naştere la Maternitatea Bega.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.