Muncă de Sisif: noua organigramă a Primăriei Timişoara, cerută în vară, nu...

Muncă de Sisif: noua organigramă a Primăriei Timişoara, cerută în vară, nu e gata nici acum. Ce termen a fixat Robu

0
DISTRIBUIȚI

Noua organigramă a Primăriei Timişoara se realizează cu viteza melcului. Cerută în vara anului 2016 de primarul Nicolae Robu, care dorea să optimizeze structura departamentelor din primărie, noua organigramă nu a fost finalizată nici acum de şefa de la Resurse Umane, Rodica Aurelian.

Robu a explicat că „doamna Aurelian are termen în această săptămână să mi-o predea. E primul termen ferm. Au fost diverse lucruri care au intervenit, acum nu mai intervine nimic, are termen să o finalizeze ca săptămâna viitoare să o trimitem la ANFP. Acuma să nu credeţi că s-a lucrat tot la organigramă. Am lasat eu din toamnă ideea să o facem, dar nu a fost o preocupare prioritară pentru noi. Deci am lansat-o şi am lăsat lucrurile să mai curgă pentru că şi organigrama cu care funcţionăm acum tot de mine a fost gândită. Prin urmare, nu are cum să fie aşa rău”.

Amintim că în aceeaşi perioadă, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Sorin Grindeanu, acum premier, cerea şi el o nouă organigramă.


La CJ Timiş lucrurile s-au mişcat rapid, astfel că noua structură a intrat în vigoare în noiembrie, nu înainte de a fi aprobată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici şi de a fi votată în plen de aleşii judeţeni.

„Vreau să generez o organigramă mai bună în primărie, valorificând și experiența pe care am dobândit-o în acești patru ani. Organigrama așa cum ați putut înțelege din textul ei va fi generată fără a viza persoane, ci ținta ei este o mai buna funcționare în interesul public al aparatului administrativ pe care cred că îl reprezintă Primăria Timișoara am cerut tuturor șefilor de structuri de nivel 1, directori sau șefi de servicii de birouri sau de compartimente care au subordonare directă la un viceprimar sau la un city-manager. Am cerut ca până luni la ora 9 să îmi transmită orice propuneri vor fi privind noua organigramă la care am sugerat să se plece de la o coală albă și să spună ei ce consideră că ar fi cel mai potrivit să existe de aici înainte în structura primăriei. Evident că dacă unele lucruri avute până acum sunt bine gândite și au dovedit beneficitate și au dovedit că trebuie să existe, ele trebuie scrise pe acea coală albă. Dar va fi o schimbare radicală de aceea am propus să se plece de la coala alba. Nu ne propunem să dăm pe cineva afară, dacă ceva se va întâmpla cu un șef sau altul, va fi consecința organigramei și nu organigrama va decide ce se întâmplă într-un fel sau altul”, declara Nicolae Robu în vara anului trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.