O timișoreancă, viceprimar în capitala Germaniei. Vezi la ce vârstă fragedă era...

O timișoreancă, viceprimar în capitala Germaniei. Vezi la ce vârstă fragedă era deja implicată în conducerea Berlinului

0
DISTRIBUIȚI

Ramona Pop, reprezentanta Partidului Verde din Berlin, a fost aleasă în decembrie 2016 drept unul dintre cei doi viceprimari ai capitalei Germaniei, fiind principala candidată a formațiunii sale pentru acest scrutin. De fapt denumirea funcției este de primar, adică Bürgermeister, însă este echivalentul vice-primarului, pentru că cel care conduce Berlinul este numit Regierender Bürgermeister, adică primar guvernator, notează activenews.ro.

Ramona Pop a militat în campania electorală pentru modernizarea grădinițelor și școlilor, care au nevoie de restaurare și pe care vrea să le aducă într-un stadiu adecvat de funcționare.


De asemenea, Pop a spus că mai dorește să introducă mai multe trenuri S-Bahn în rețeaua de transport în comun.

Înainte de a fi aleasă în funcție în capitală, Ramona Pop a avut o carieră politică îndelungată, fiind reprezentantă a „verzilor” din anii ’90. La începutul anilor 2000 a intrat în Camera Deputaților din Berlin, for de conducere regional, fiind cea mai tânără membră, la doar 24 de ani. Este, de asemenea, senator pentru economie, energie și întreprinderi și liderul grupului parlamentar al verzilor în senatul Berlinului.

Ramona Pop s-a născut la Timișoara în anul 1977 și a emigrat în Germania, împreună cu familia ei, în 1988. A absolvit liceul la Munster și s-a specializat în studii politice la Institutul „Otto Suhr” din cadrul Freie Universität Berlin, mai scrie sursa citată.

Sursa foto: ramona-pop.de

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.