Peisaj impresionant într-una dintre cele mai frumoase zone de la marginea Banatului....

Peisaj impresionant într-una dintre cele mai frumoase zone de la marginea Banatului. Vezi traseul pe care turiștii îl pot face și iarna FOTO

0
DISTRIBUIȚI
cheile corcoaiei iarna
Peisaj superb în Cheile Corcoaiei.

Locuitorii din vestul țării care doresc să facă un pic de mișcare în mijlocul naturii pot să se plimbe pe un traseu superb în această perioadă. Este vorba de Cheile Corcoaiei, unde zăpada și gheață au creat un peisaj de poveste.

“Iarna în Cheile Corcoaiei! Un alt traseu absolut superb pe care îl puteți face în această perioadă. Cheile au apărut prin sfredelirea sâmburelui calcaros al Corcoaiei de către apele Cernei. Deşi au numai 300 m lungime, Cheile Corcoaiei impresionează prin pereţii care depăşesc 100 m înălţime şi se apropie până la 5 m la bază. Apele tumultuoase au săpat un canal şerpuit, ovoidal, vechi tunel subteran de presiune”, explică cei de la Pro Turism Herculane.

Cheile Corcoaiei se află pe cursul râului Cerna, între Banat și Mehedinți, la aproximativ 40 de kilometri nord de Băile Herculane și reprezintă o arie protejată de interes național.


Ea face parte din Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei, înfiinţat în 1990, care se întinde pe suprafaţa a trei judeţe: Caraş-Severin, Mehedinţi şi Gorj. Rezervaţia este alcătuită din spectaculoase forme de relief compuse din marmite, stânci abrupte şi lapiezuri, cu o floră şi faună caracteristică pentru Carpaţii Meridionali. Parcul se întinde pe o suprafaţă de peste 60.000 de hectare, din care Cheile Corcoaiei ocupă 34 de hectare.

Foto: Pro Turism Herculane

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.