Premii pentru rockerii din partea de vest a ţării: Fantazia şi Negură...

Premii pentru rockerii din partea de vest a ţării: Fantazia şi Negură Bunget se numără printre laureaţii Metalhead Awards VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Formaţia arădeană Fantazia a câştigat premiul pentru cel mai bun videoclip al anului

Formaţiile Fantazia (Arad) şi Negură Bunget (Timişoara) au fost recompensate cu premii în cadrul celei de-a zecea ediţii a premiilor Metalhead Awards, evenimentul de înmânare a distincţiilor urmând să se desfăşoare în data de 28 ianuarie, la Arenele Romane din Bucureşti. Timişorenii de la Negură Bunget au câştigat premiul pentru „best romanian metal album“ (Zi), iar arădenii care alcătuiesc trupa Fantazia au fost recompensaţi cu premiul pentru „best romanian video“.

Cvartetul arădean de alternative metal Fantazia a participat la semifinalele concursului GBOB România de la Sibiu şi Timişoara şi au câştigat premiul pentru primul lor videoclip, „Labirint”, melodie pentru care au colaborat pentru partea de clape cu un muzician din Brazilia, Marcos Medina (Navighator / Lethal Accords)

„Labirint este piesa la care am lucrat cel mai mult până să o aducem la forma în care o cântăm azi, dintre toate compozițiile noastre a trecut prin cele mai multe transformări.


A fost ca un drum ce ni se părea ca nu mai ajunge la capăt. Ne-am folosit toată energia pentru a transmite ce ne motivează pe noi să cântăm și cu ce pericole și greutăți ne confruntam făcând asta la vârsta noastră. Am avut norocul extraordinar ca la Palatul Copiilor din Arad, unde repetam, să fim îndrumați de Paul, un profesor deosebit, care ne-a ajutat enorm și ne-a pus la un loc ideile componistice reușind să facă încât copilăriile noastre sa sune fantaztic. Am încercat, cu puținele miloace pe care le-am avut la dispoziție, să prezentăm o poveste doar din imaginile cu noi, care să aibă un fir roșu și în care la final să fie explozia de culoare a gândurilor ce înainte erau gri, dar optimismul ne-a făcut să vedem că poate iese soarele și pe strada noastră. Ca inspirație pentru videoclip am avut filmul „Darul lui Jonas”, ce prezintă o lume ce la început pare ideală, în care toată lumea pare fericită și mulțumită, dar care nu are culoare”, a declarat Arthur, solistul trupei, care a asigurat și regia videoclipului.

Filmările din Romania au fost realizate într-o hală dintr-o fostă fabrică de textile – TEBA, iar cele din Brazilia într-o fostă fabrică de tunuri de lângă São Paulo. Pentru partea de tobe, mixare și masterizare, au fost ajutați de Sergiu Nădăban (toboșar la Corso, Blackjack, Underdose ’92, Late November ș.a.). Anul trecut Fantazia a concurat în bătălia mondiala a formațiilor (Global Battle of the Bands), în semifinalele GBOB ARTmania de la Sibiu și în cea de la Timișoara, unde au câștigat invitația de a fi în 2017 pe afișul festivalului rEvolution. Față de momentul în care au filmat videoclipul componența Fantazia s-a modificat, acum lui Arthur Horeanu – voce și clape, Andrei Jipa – chitară și Robert Urban – bas li s-au alăturat la tobe Sergiu Nădăban (pentru evenimente extra-școlare) și Eric Stesco – pentru cele școlare.

Foto: Vladimir Gheorghiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.