Primarul Timişoarei, scrisoare deschisă către parlamentarii de Timiş. Ce le cere şi...

Primarul Timişoarei, scrisoare deschisă către parlamentarii de Timiş. Ce le cere şi ce demers promite la adresa guvernului Grindeanu

0
DISTRIBUIȚI

A jignit în repetate rânduri parlamentarii de Timiş din fosta legislatură, numindu-i incapabili, dar acum, primarul Timişoarei vrea să colaboreze cu toţi aleşii, indiferent de partid.

Nicolae Robu a anunţat recent că „am adresat o scrisoare tuturor parlamentarilor de Timiş în care după ce i-am felicitat pentru dobândirea înaltei demnităţi pe care o au acum i-am rugat să susţină la adoptarea Legii bugetului, care acum este în dezbatere, proiectele pe care guvernul trebuie să le finanţeze în Timişoara. Noi avem propriiile proiecte pe care le vom face, cum am făcut atâtea şi atâtea, însă vrem să vedem că face şi guvernul României ceva pentru Timişoara, că din 2012 nu a mai făcut nimic, ceea ce m-a tot determinat să vin cu acea hârtie pe care scria zero lei.


Nu mi-ar face plăcere să reiau acel gest, dar vă spun că am alte markere cu care pot să reiau gestul respectiv şi să scriu din nou zero lei în faţa dumneavoastră dacă va fi cazul. Sper să nu fie cazul. Ceea ce ne dorim noi este să vedem că se fac lucruri importante pentru Timişoara, lucruri devenite necesităţi stringente”.

Proiectele pentru care Robu a cerut bani sunt centura de sud, centura de vest, racordul la autostradă de la bifurcaţia Arad – Sânandrei, spitalul regional, institutul oncologic, noua maternitate, noul stadion de 42.000 de locuri, sala polivalentă de 16.000 de locuri, bazin de înot olimpic, reabilitarea şi modernizarea gării de nord, centrul intermodal de mărfuri, centrul intermodal de pasageri, modernizarea şi extinderea aeroportului, Muzeul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 şi respectarea angajamentelor bazate pe fonduri guvernamentale în cadrul proiectului Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021.

Trebuie spus că primarul a mai cerut finanţare pentru proiectele enumerate mai sus şi de la premierul Sorin Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.