Rețeaua care scotea migranți din România cu cisterna, destructurată de DIICOT și...

Rețeaua care scotea migranți din România cu cisterna, destructurată de DIICOT și ”Crima Organizată” Arad. Vezi ce performanță au reușit traficanții de persoane UPDATE 1 De unde se finanțau operațiunile

0
DISTRIBUIȚI

Una dintre cele mai puternice rețele de trafic de migranți care acționa pe teritoriul României a fost anihilată, în această dimineață, după o amplă operațiune a DIICOT și a Brigăzii de combatere a Crimei Organizate Timișoara. În urmă cu mai bine de șase luni, polițiștii de la ”Crimă Organizată” Arad au avut informația că prin zona vămii Nădlac sunt scoși din țară transfugi care doreau să ajungă în vestul Europei.

Investigațiile și monitorizarea suspecților au scos la iveală o rețea de organizatori și călăuze prelau migranții de la segmentul bulgar al filierei care recruta clienți din Turcia. După ce migranții ajungeau ilegal în România, cu bărcile peste Dunăre sau pe fâșia verde, erau preluați de români care le asigurau cazare și transport până la granița cu Ungaria.


Sute de migranți au tranzitat România cu ajutorul acestei grupări. În timpul monitorizării rețelei, anul trecut în luna decembrie, anchetatorii au oprit în vama Vărșand automarfar cu semiremorcă tip cisternă, în interior fiind descoperiți 41 de cetăţeni irakieni şi 1 marocan, 24 de adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 52 de ani şi 18 minori, cel mai tânăr având numai 2 luni, toţi solicitanţi de azil în România.

În această dimineață, polițiștii de la ”Crimă Organizată” împreună cu jandarmii au descins în 25 de locații din Timiș, Arad, București, Dolj, Sălaj și Botoșani pentru a pune în executare 20 de mandate de aducere a suspecților. Cei mai mulți dintre membrii grupării erau în Timișoara și în localitățile din apropiere. La această oră, perchezițiile sunt în plină desfășurare. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 Conform unui comunicat al DIICOT ”pe parcursul activităților investigative au fost interceptate 5 transporturi de migranți, într-unul din cazuri fiind depistate,ascunse într-o autocisternă,42 de persoane, dintre care 18 minori. Finanțarea activităților grupului infracțional a avut loc in Turcia. (…)Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Direcția Operațiuni Speciale. La activități participă și polițiști de la inspectoratele de poliție județene Arad și Timiș, inspectoratele teritoriale ale poliției de frontieră Oradea și Timișoara și jandarmi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.