Robu și Dobra, prima întâlnire oficială. Ce priorități anunță și ce au...

Robu și Dobra, prima întâlnire oficială. Ce priorități anunță și ce au decis cu privire la transferul Stadionului „Dan Păltinișanu”

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, şi noul preşedinte al Consiuliul Judeţean Timiş, Călin Dobra, au avut astăzi prima întâlnire oficială.

Edilul-şef a informat pe Facebook că l-a felicitat pe Dobra pentru funcţia obţinută şi i-a dat asigurări că votul contra dat de o parte din aleşii liberali pentru învestirea sa în funcţie a fost unul politic, nu unul personal. Robu a cerut ca toate proiectele legate de localităţi conduse de primari PNL să fie discutate cu liderul de grup al liberalilor din CJ Timiş, Nicu Bitea şi l-a asigurat pe Dobra că PNL-iştii nu vor face opoziţie doar de dragul politicii. Mai mult, Robu i-a cerut lui Dobra să îi roage pe aleşii PSD din CLT să susţină proiectele oraşului, cu toate că Dobra nu este preşedinte al PSD Timiş.

„L-am informat, apoi, pe dl. președinte, asupra stadiului demersurilor făcute de mine pentru realizarea în Timișoara a Bazinului de Înot Olimpic, Sălii Polivalente cu 16 000 de locuri și Stadionului cu 42 000 de locuri, spunându-i că pentru toate acestea am obținut aprobarea ca obiective de investiții guvernamentale, ele fiind incluse la ora actuală în lista sinteză a Companiei Naționale de Investiții (CNI), Bazinul de Înot având deja proiect agreat între CNI și Federația Națională de Înot, Sala Polivalentă fiind pe lista scurtă alături de doar încă una care se va face la Constanța, iar Stadionul în așteptarea finanțării pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic.


Am convenit să acționăm, în continuare, împreună, pentru ca toate aceste obiective să fie materializate cât mai curând, mai ales ținând seamă că Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii în 2021 și două din ele sunt esențiale pentru reușita acestui exercițiu”, a scris Nicolae Robu.

Cei doi au discutat şi despre Stadionul „Dan Păltinişanu”, pe care Robu l-ar dori în patrimoniul primăriei. Rezultatul negocierilor, conform primarului, este următorul: „am discutat și problema punctuală a stadionului «Dan Păltinișanu», aflat, sub multiple aspecte, într-o stare care nu mai poate fi prelungită, pe care eu m-am oferit să-l preluăm la Primăria Timișoara, considerând că CJT nu dispune de resursele necesare pentru a-l întreține și moderniza așa cum se cuvine. Dl. președinte m-a asigurat că se vor aloca fondurile necesare pentru tot ce trebuie făcut și, desigur, eu mă declar foarte mulțumit să se întâmple astfel. Oferta Primăriei, rămâne valabilă, pentru orice eventualitate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.