Salarii cu până la 50% mai mari pentru majoritatea angajaților din Consiliul...

Salarii cu până la 50% mai mari pentru majoritatea angajaților din Consiliul Județean Timiș. Ce așteaptă Călin Dobra

0
DISTRIBUIȚI
Salarii mai mari pentru angajații din CJ Timiș.

Vești excelente pentru angajații care lucrează în cadrul Consiliul Județean Timiș. 90% din cei 175 de salariați este posibil să primească lefuri mai mari cu până la 50%. Asta după ce o decizie a Curții Constituționale prevede egalizarea salariilor tuturor angajațiilor consiliilor județene. Călin Dobra, președintele CJ Timiș, a declarat, astăzi, că așteaptă ca serviciului juridic să-și dea avizul favorabil pentru a semna pentru creșterea salarială.

“Majoritatea angajaților sunt avantajați de această decizie a Curții Constituționale. Au avut loc mai multe întâlniri privind posibilitatea egalizării salariilor la nivelul tuturor consiliilor județene. Din păcate, nu toate consiliile județene au făcut front comun în acest demers.


Sunt unele care au luat decizia foarte clară de a nu da aceste salarii, pentru că decizia Curții Constituționale nu este tocmai literă de lege, punerea ei în aplicare este interpretabilă. Îmi doresc sprijinul din partea serviciului juridic, îmi doresc semnătura din partea serviciului juridic pentru a semna o astfel de prevedere. Le-am transmis angajaților că susțin un astfel de demers, atât timp cât serviciul juridic este alături de mine prin asumarea unei astfel de dispoziții”, a afirmat președintele CJ Timiș

Călin Dobra spune că a luat legătura cu președinții de consilii județene din vestul țării, dar niciunul nu-și asumă o astfel de creștere salarială. “Mi-aș fi dorit ca toate consiliile județene să facă front comun într-un astfel de demers, pentru că atunci era foarte clar punctul de vedere și susținerea. Este o asumare a serviciului juridic din punctul de vedere al interpretării și a mea în calitate de președinte al consiliului județean. Dar eu mi-am asumat-o foarte clar și semnez o astfel de dispoziție în momentul în care am și semnătura juridicului. Cred că este o creștere importantă pentru angajați și pentru a-i stimula în a fi mai operativi”, mai consideră Călin Dobra.

Președintele CJ Timiș spune că 160 din cei 175 de angajați ai instituției ar urma să beneficieze de creșteri salariale, care pot ajunge și până la 50%. “La 1 februarie intră și creșterea salarială cu 20%. Cred că ar fi o creștere serioasă, consistent[, dar trebuie să vedem exact ce spune serviciul juridic”, a conchis Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.