Salvatorii au nevoie de… salvări. Vezi câte mașini de la Ambulanța Timiș...

Salvatorii au nevoie de… salvări. Vezi câte mașini de la Ambulanța Timiș sunt bune de casat

0
DISTRIBUIȚI

ambulanta

Sunt în slujba tuturor şi luptă din greu pentru salvarea vieţilor celor aflaţi în dificultate. Ştiu că orice secundă poate face diferenţa între viaţă şi moarte. Vorbim despre angajaţii Serviciului de Ambulanţă Timiş, cadre medicale şi personal auxiliar, care încearcă să îşi facă datoria şi să salveze vieţi fără a avea condiţiile optime pentru acest lucru.

Pentru a scoate o persoană din ghearele morţi, medicii şi asistentele de pe ambulanţe au nevoie de siguranţă şi rapiditate atunci când vine vorba de intervenţa la cazuri.


Cele două condiţii sunt însă greu de îndeplinit când maşini pe care lucrează sunt vechi, uzate şi cu mulţi kilometri la bord. Din cele 72 de maşini pe care le are Serviciul de Ambulanţă Timiş, 43 de îndeplinesc condiţiile pentru a fi casate, iar anul acesta încă 4 vor intra în această categorie. Ceea ce înseamnă că pe mai mult de jumătate din maşini, angajaţii de la Ambulanţă nu ar mai trebui să muncească. Mai mult, sunt 35 de salvări, folosite atât pentru transport cât şi pentru urgenţe, care au mai multe de 500.000 de kilometri la bord.

Cele mai vechi salvări sunt din 2001, două Iveco, urmate de două ambulanţe Mercedes, din 2002. Cele mai noi salvări au fost primite în 2014. Din totalul ambulanțelor, 46 de mașini sunt pentru urgență, din care șapte de tip C si 39 de tip B. 18 sunt mașini de transport A1 si A2, iar opt sunt mașini de asistență și consultații la domiciliu. Reprezentanții Serviciului de Ambulanță Timiș speră că noua conducere a Ministerului Sănătății să se preocupe îndeaproape de acest aspect și să cumpere noi mașini pentru ca medicii și asistentele să poată salva vieți fără a-și pune propria viață în pericol.

Potrivit reprezentanților de la SJA Timis, există un ordin pe care nimeni nu mai pare să îl respecte. Potrivit acestuia, o mașină mai veche de șase ani, folosită pentru urgențe, ar trebui să treacă automat pentru încă doi ani pe transport, iar apoi să fie obligatoriu casată. Lucru care, însă, dacă ar fi să fie aplicat, ar lăsa Timișul fără ambulanțe și fără salvatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.