În şantier de şase ani, Polivalenta lui Robu va fi gata chiar...

În şantier de şase ani, Polivalenta lui Robu va fi gata chiar şi cu costul unui proces. Cum se plânge primarul de patronul de la Maratti

0
DISTRIBUIȚI

Aflată la stadiul de şantier de aproape şase ani de zile, Sala Polivalentă construită de Universitatea Politehnica în parteneriat cu Primăria Timişoara ar putea fi finalizată, chiar şi cu costul unui proces. Lucrările au fost sistate după ce antreprenorul Maratti a intrat în insolvenţă şi chiar dacă reluarea acestora ar fi posibilă, deocamdată este nevoie de nişte studii care să arate dacă respectiva construcţie este sau nu rezistentă în cazul unei calamităţi.

Primarul Nicolae Robu a explicat că „apar dispute pe acest subiect între firma, aşa prăpădită aşa cum e ea, şi titularul de proiect, Univesitatea Politehnica din Timişoara.


Până la urmă să vor găsi soluţii, chiar şi în instanţă, dacă nu se va putea amiabil. Eu sunt foarte dezamăgit de firma Maratti, sunt foarte dezamăgit de domnul Raţiul, pentru atitudinea pe care a avut-o de-a lungul timpului faţă de acest obiectiv. Va fi în cele din urmă finalizat. Este păcat că a durat aşa de mult timp, sigur, spre bucuria unora care au considerat că pot să mă critice pe mine că acest obiectiv nu a fost finalizat, de parcă eu aş fi de vină că o firmă nu îşi face datoria. Universitatea Politehnica e titular, primăria nu are decât rolul de cofinanţator. Dacă nu se pot înţelege nicicum, desigur că Politehnica va recurge la instanţa de judecată. Nu ştiu chiar exact care este situaţia în momentul de faţă. Ştiu că li s-a cerut să predea situaţia cu ce s-a făcut pentru a se căuta un alt executant pe mai departe, pentru că în acest om şi în firma sa nu mai există încredere, nici eu nu mai am încredere. De atâtea ori nu s-a ţinut de cuvânt încât nici eu, nici conducerea Univesităţii Politehnica nu mai avem încrede. Este foarte greu să găseşti pe cineva care să preia o astfel de lucrare”.

Construcţia sălii amplasate lângă Baza II a Universitaţii Politehnica a început încă de pe vremea când rector al UPT era Nicolae Robu, fiind ulterior oprită din cauza lipsei banilor. Odată ajuns edil-şef, Robu s-a asociat cu UPT pentru ca obiectivul să fie finalizat. Contribuţia municipalităţii timişorene se ridică la 10 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.