SCM Politehnica a trecut la pas de Steaua Roșie Belgrad în primul...

SCM Politehnica a trecut la pas de Steaua Roșie Belgrad în primul test din ”dubla” cu sârbii. Timișorenii au aflat data primului meci oficial din 2017

0
DISTRIBUIȚI
SCM Poli, învingătoare cu Steaua Roșie

Formația de handbal alb-violetă a obținut o nouă victorie clară în amicalele iernii. SCM Politehnica Timișoara a învins-o astăzi pe Steaua Roșie Belgrad, scor 29-22. Gazdele au avut nu mai puțin de 12 marcatori în această partidă. Revanșa dintre bănățeni și sârbi are loc mâine dimineață.

SCM Poli merge bine în amicale, acolo unde a obținut a treia victorie în trei jocuri disputate. După ”dubla” mai ușoară cu divizionara secundă din Oradea, alb-violeții au înfruntat-o azi pe Steaua Roșie, grupare aflată pe locul 2 în Serbia, la egalitate de puncte cu liderul Vojvodina. După un început mai ezitant, până la pauză timișorenii aveau să înregistreze un avantaj de +6 pe tabelă, scor 14-8. Nici în repriza secundă lucrurile nu s-au schimbat pentru gruparea oaspete, condusă de fostul mare internațional ex-iugoslav Nenad Perunicic. Golul lui Vuk Milosevic marcat pe final a consfințit o diferență de zece goluri (25-15). Absenți din trupa pregătită de Pero Milosevic au fost Andrei Santeiu (accidentat) și Filip Lazarov (la naționala Macedoniei).

Sârbii au ocazia revanșei, mâine de la ora 11.30, tot în Sala ”Constantin Jude”. Pentru SCM Poli mai urmează o ”dublă” cu, Minaur Baia Mare, în 25 și 26 ianuarie. Apoi, pe 31 ianuarie, de la ora 18.00, timișorenii vor juca sfertul de Cupă în manșă unică de pe terenul Potaissei Turda.

SCM Politehnica Timișoara (marcatori): Wokan 1 gol, V. Milosevic 2, Vaidasigan 2, Neamțu 1, Lasica 1, L. Ștefan 1, Marjanovic 8, Furak 1, Pejovic 1, Fenici 5, Simovic 4, Gurănescu 2.

Steaua Roșie Belgrad: Sotic 5, Mosic 3, Prodanovic 2, Andrejevic 2, Ljoebovic 1, Maticic 2, D. Babic 5, Stolic 2.

Vaidasigan: ”Putem ajunge mult mai în față”

Cel mai recent transfer al timișorenilor, Ilie Vaidasigan, consideră că acomodarea sa la SCM Poli a fost ușoară.


”M-am simțit foarte bine, având în vedere că au trecut două săptămâni de când am început pregătirea. Au fost zile de pregătire grele, au început și meciurile amicale. Sunt pregătit 100% acum de ce urmează. Nu a fost grea acomodarea pentru mine. Am înțeles foarte repede ce mi-a transmis profesorul și o să încerc să dau totul și să fac totul pentru această echipă. Eu văd o echipă bună, niște băieți foarte buni, caractere puternice, și cred că putem face multe împreună. Putem ajunge mult mai în față. Acum depinde de noi”, a spus noul ”optar” al echipei.

”Am întâlnit o echipă mult mai bună ca Oradea, cred că suntem mult mai bine pregătiți fizic ca Steaua Roșie și de aici diferența de pe tabelă”, a conchis ex-reșițeanul Vaidasigan.

Lazarov, marcator în Franța

Filip Lazarov își continuă aventura în Franța cu echipa națională a Macedoniei. Jucătorul lui Poli a marcat trei goluri în victoria clară a echipei sale cu Angola, scor 31-22, iar ieri a înscris o reușită în remiza cu Islanda (27-27). Fratele său, Kiril Lazarov, e golgheterul echipei. Mâine, Macedonia întâlnește Norvegia în optimile CM de handbal masculin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.