Seară cu note pline de romantism şi magie la concertul ABRA FOTO...

Seară cu note pline de romantism şi magie la concertul ABRA FOTO şi VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-628862138">
Formaţia ABRA a susţinut un concert memorabil la Timişoara

Nu mai e un secret pentru nimeni faptul că recitalurile susţinute de muzicienii care alcătuiesc formaţia ABRA au parte de un public „mai altfel“. Melomanii care de fiecare dată reuşesc să îi recompenseze pe cei aflaţi pe scenă cu aplauze furtunoase, fac parte din categoria acelora care au „prins“ activitatea trupei în anii anii ’80, în „vremurile în care ABRA a bătut toate recordurile în muzica românească… tânără“, după cum bine spunea criticul muzical Doru „Rocker“ Ionescu.

Joi seara, un public „devotat“ şi cât se poate de „atent“ a avut parte de un nou episod din seria ABRA, la Club 30, unde „germanii“ Adrian Dinu şi Christian Podratzky au fost „asistaţi“ pe scenă de „autohtonii“ Horea Crişovan şi Florin Cvaşa, acesta din urmă fiind prezent ca invitat special în câteva momente ale recitalului, la cahon. Spre deosebire de concertele anterioare din Timişoara, trupa a evoluat fără tobarul Vali Potra, astfel încât sound-ul a fost mult mai „acustic“. Alături de fanii vechi ai formaţiei – care au rememorat vremurile de aur ale trupei şi au fredonat la unison unele piese – s-au aflat şi câţiva „tineri fani“.

Ca de obicei, dincolo de aranjamentele sonore interesante şi pe alocuri „întortocheate“ – după cum a remarcat şi Adi Dinu la un moment dat, pe scenă – recitalul a avut parte de succes şi datorită textelor izbutite care se regăsesc pe albumele „La frumuseţea ei”, „Şapte” sau „Data când totul e gata”. Naturaleţea pieselor compuse de cei de la ABRA reuşeşte să captiveze pe deplin orice spectator, mai ales în vremurile noastre în care o bună parte din artişti se concentrează pe muzici dominate de acorduri şi texte cât se poate de trecătoare şi frugale. Alături de piese ca „33“, „An după an“ sau „Amintire“, trupa a prezentat fanilor şi o piesă „nou – nouţă“ care se numeşte „Un cerc vicios“, care se va regăsi pe următorul material discografic al formaţiei. Seara a fost colorată şi cu momente solo susţinute de Adi Dinu şi Horea Crişovan şi de interpretarea celebrei „Fragile“ din repertoriul lui Sting. În deplin contrast cu vremea de afară care i-a obligat pe spectatori să se înarmeze cu mănuşi îmblănite vârâte în pumnii strânşi introduşi în buzunarele paltoanelor, muzica oferită de ABRA a încălzit inimile celor care au savurat preţ de o seară notele pline de romantism şi magie la Club 30.

La sfârşitul anului trecut, melomanii din întreaga ţară au avut parte de un cadou inedit: relansarea albumului „La frumuseţea ei“ al formaţiei ABRA. „Ideea reeditarii albumului «La frumuseţea ei» porneşte de la mine. Vorbeam cu Doru Ionescu la un moment dat şi îl întrebasem dacă are vreo idee cum am putea să re-punem pe piaţă albumul acesta. El ne-a făcut legătura cu Romululs Arhire de la Soft Records, care cunoştea discul şi care a fost gata să-l reediteze. Pe lângă piesele albumului înregistrat în 2003, vesiunea nouă are şi o piesă bonus, înregistrată tot atunci, dar pe care nu am pus-o în 2003 pe album. Acum însă da. La fel, şi coperta albumului este refăcută. Soft Records fac CD-uri puţin mai altfel decât cele din media în general, mai calitativ, în format digipack şi într-o ediţie limitată, de colecţie. Aşa au scos printre altele Sfinx „Lume albă”, cât şi o serie de albume de jazz. Noi ne bucurăm grozav de surpriza asta şi avem în plan să înregistrăm un album în formula ABRA SPECIAL (cum numim noi «noul» proiect) în formula Dinu, Horia Crişovan, Podratzky, anul viitor“, spunea  Christian Podratzky. După ce la sfârşitul anului trecut formaţia ABRA a susţinut două concerte în Italia, la Padova, pentru primăvara acestui an muzicienii pregătesc şi alte recitaluri în Italia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.