Secție a unui spital din vestul țării, suplimentată cu 20 de paturi...

Secție a unui spital din vestul țării, suplimentată cu 20 de paturi din cauza numărului prea mare de copii cu rujeolă internați

0
DISTRIBUIȚI

rujeola

De două luni încoace, secția de boli infecțioase a Spitalului Județean Reșița, din județul Caraș-Severin, este supraaglomerată. Și asta din cauza numărului prea mare de copii cu rujeolă internați în unitatea medicală. Astfel, secția are 40 de paturi, dar numărul lor a fost suplimentat cu încă 20 pentru ca toți copiii cu pojar să poată fi internați.

“Am recomandat o restrângere a numărului vizitatorilor. Am solicitat ca pe Secția de Boli Infecțioase să se respecte cu strictețe programul de vizită și să fie cât mai puțini vizitatori. În timpul programului de vizită, care este afișat la intrarea pe secție, aparținătorii au voie să-i viziteze pe bolnavi. Este o secție care are 40 de paturi și sunt internați, în acest moment, în jur de 60 de copii cu rujeolă, am suplimentat numărul de paturi.


Este un număr relativ mare de pacienți, această situație ține de aproximativ două luni de zile, cu mici modificări”, ne-a declarat medicul Dumitru Secășan, directorul Spitalului Județean Reșița.

Supraaglomerate sunt și secțiile de pediatrie și de pneumologie ale unității medicale, în care sunt internați pacienți cu infecții respiratorii, în special.

Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin, spune că în farmacia instituției nu există nicio doză de vaccin care protejează împotriva rujeolei.

“Nu mai avem doze de vaccin de săptămâna trecută. Am avut 300 de bucăți pe care le-am primit de la DSP Dolj, dar le-am epuizat. Anul acesta nu am primit vaccinuri de niciun fel. Mai încercăm să obținem de la alte direcții de sănătate publică din țară, asta ne-a recomandat Ministerul Sănătății”, a declarat Daniel Botgros.

Până în data de 20 ianuarie, în România au fost confirmate 2.318 cazuri de rujeolă și 14 decese din această cauză, anunță Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Cazuri de rujeolă sunt existente în 34 de judeţe, cele mai mult sunt confirmate în Arad, 519, în Caraş-Severin sunt 491, iar în Timiş, 325.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.