Spectacolele lunii ianuarie pe scenele timișorene. Vezi ce premiere vor avea loc

Spectacolele lunii ianuarie pe scenele timișorene. Vezi ce premiere vor avea loc

0
DISTRIBUIȚI

Teatrul național începe noul an cu spectacolul „M-am hotărât să devin prost”, care va putea fi văzut în 7 și 8 ianuarie la sala studio „Uțu Strugari”. În aceeași sală mai sunt programate spectacolele „Ce vine după”, două reprezentații cu „Eminul meu iubit” în 13 și 15 ianuarie, „God is a Gangster” și două reprezentații cu spectacolul „În afara jocului”. Spectacolele programate în luna ianuarie la Sala 2 sunt câte două reprezentații cu „Boala familiei M” și „Vorbește cu mine” și trei reprezentații ale spectacolului „Prin vis” iar în sala mare a teatrului vor fi jucate spectacolele „Nopți albe”, o adaptare după Dostoievski, „Prometeu înlănțuit” după Eschil, „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale și „Hamlet” după W. Shakespeare.

Opera timișoreană reia programul de spectacole în noul an în 8 ianuarie, cu musicalul „Scripcarul pe acoperiș” de Jerry Bock, spectacol interpretat în limba română. Tot în această lună, iubitorii de operă, operetă, balet și musical vor mai putea vedea spectacolele de operă „Traviata” de Giuseppe Verdi și „Don Giovanni” de W.A. Mozart, cântate integral în limba italiană și supratitrate în limba română, spectacolul de operetă „Văduva veselă” de Franz Lehár, interpretat în limba română, spectacolele de operă pentru copii „Hänsel și Gretel” de Engelbert Humperdinck și „Motanul încălțat” de Cornel Trăilescu, ambele interpretate în limba română, musicalul „My Fair Lady” de Frederick Loewe, interpretat în limba română și baletul rock „Dancing Queen”, pe muzica formației Queen.

Teatrul maghiar deschide anul în 11 ianuarie cu o premieră, “Shakespeare Sonnet 66” după W. Shakespeare, care va avea a doua reprezentație în 12 ianuarie iar apoi în 29 ianuarie. Este o nouă abordare a textului Sonetului 66, care reprezintă un punct de pornire pentru discutarea problemelor universale ale omenirii, un spectacol viu, cu muzică originală, bazat în cea mai mare parte pe mișcare și un limbaj teatral universal. În 14 ianuarie, sala Studio va găzdui spectacolul „Frați de cruce”, o poveste cu fantome, păcate și iubire care se desfășoară în mansarda unei case vechi, în 16 ianuarie, spectacolul „Guppi”, o adaptare după textul dramaturgului rus Vasili Sigariev, iar în 23 ianuarie, „Ultima mutare”, în regia lui Kocsardi Levente, un spectacol care pledează pentru apărarea actorilor și a artei în societate. În 25 ianuarie, în sala mare a teatrului va putea fi vizionat spectacolul „Detalii naive, total lipsite de profunzime, din viața și moartea unor spectatori”, scris și regizat de Radu Afrim, iar în 27 ianuarie, în sala Studio, spectacolul actrițelor Levko Esztella și Magyari Etelka „Mai spun atât și plec…”. În ultima zi a lunii vor avea loc două reprezentații cu spectacolul non-verbal pentru copii „Scufița roșie”.


Pentru toate spectacolele, se asigură traducere în limba română.

„Pescărușul” de A.P. Cehov va fi primul spectacol prezentat de teatrul german timișorean, în 15 ianuarie, iar două zile mai târziu, sala Studio a teatrului maghiar va găzdui recenta premieră „Și cu bebe suntem șapte” de Paula Vogel. Tot în luna ianuarie, în sala teatrului german mai sunt programate spectacolele „Bremen” de Peca Ștefan, în premieră absolută, „Scandal în culise” de Michael Frayn, „Biedermann și incendiatorii” de Max Frisch – o piesă fără morală cu un epilog – , „Deșteptarea primăverii” de Frank Wedekind și „Fuchsiada” după Urmuz, poem eroico-erotic și muzical în proză. Toate spectacolele sunt supratitrate în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.