Studenții timișoreni, provocați să traducă unul dintre sonetele lui Shakespeare. Unde vor...

Studenții timișoreni, provocați să traducă unul dintre sonetele lui Shakespeare. Unde vor fi expuse lucrările

0
DISTRIBUIȚI

Teatrul maghiar „Csiky Gergely” a deschis noul an cu o premieră, „Shakespeare Sonnet 66” după William Skakespeare, care a văzut luminile rampei în 11 ianuarie și va avea cea de-a treia reprezentație în 29 ianuarie.

Teatrul a organizat o competiție de traducere în limba română a acestui sonet scris în vechea limbă engleză din epoca elisabetană, care tratează probleme universale și de permanentă actualitate ale omului. La această provocare au participat studenți de la facultățile de litere, istorie și teologie din cadrul Universității de Vest care studiază limba engleză, iar propunerile selectate vor fi folosite la următoarele reprezentații ale spectacolului.

Cele mai bune traduceri aparțin studenților Richard Nasta (Limbi Moderne Aplicate, anul I), Roberta Mariș (Limbi Moderne Aplicate, anul II), Gabriel Mager (Master Studii Americane, anul II), Ede Ezabo, David Arnăut, Ionela Roșu și Cristina Golban (Master Teoria și practica traducerii, anul I).


Traducerile vor fi expuse în holul teatrului duminică, 29 ianuarie, înainte de începerea spectacolului, iar studenții vor fi recompensați cu premii și invitații la spectacol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.