TENSIUNE într-o comună din Timiș. Vezi ce au cerut primarului locuitorii ajunși...

TENSIUNE într-o comună din Timiș. Vezi ce au cerut primarului locuitorii ajunși la capătul răbdării FOTO

2
DISTRIBUIȚI

Protest şi revoltă astăzi în comuna timişeană Sacoşu Turcesc. Zeci de săteni s-au strâns în faţa primăriei din localitate pentru a cere socoteală edilului. Oamenii sunt revoltaţi de faptul că țiganii din localitate îi terorizează şi le fură lemnele din păduri, dar şi bunuri din gospodării. Mai grav este că sătenii susţin că romii beneficiază de sprijinul primarului şi al poliţiei din comună.

Situaţia din comuna Sacoşu Turcesc datează de prin 2013. Ultimul conflict între români şi țigani s-a produs săptămâna trecută, la Berini, localitate aparținătoare, când a avut loc un scandal între mai multe persoane, romi şi români. Pentru a-şi apăra tatăl, un sătean a tras un foc de armă în aer. Bătrânul a fost însă grav rănit şi se află internat la Casa Austria în Timişoara, cu răni la cap și coaste şi membre rupte.

Oamenii susţin că au ajuns la capătul răbdării. Romii fură lemnele din pădurile românilor şi le vând în localităţi învecinate, spun sătenii. Poliţia şi autorităţile nu fac nimic, susţin oamenii, care ameninţă că în curând îşi vor face singuri dreptate.

Alţi locuitori susţin că de frica romilor au fost nevoiţi să îi ducă pe cei mici la şcoală în comuna alăturată.


În plus, spun sătenii, aproape că nu este gospodărie din care romii să nu fi furat.

Iniţial, primarul din Sacoşu Turcesc nu a vrut să îi primească pe oameni în audienţă. S-a răzgândit după ce aceştia şi-au ales nişte reprezentanţi. Deşi edilul a refuzat categoric să facă vreo declaraţie, acesta le-a spus oamenilor că în următoarea perioadă va suplimenta numărul poliţiştilor şi va monta camere de supraveghere prin comună.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.