Încă două PLECĂRI cu ”greutate” de la Timișoara Saracens. La ce club...

Încă două PLECĂRI cu ”greutate” de la Timișoara Saracens. La ce club va ajunge un jucător exponențial al campioanei FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Timișoara Saracens s-a despărțit de Calafeteanu și Kinikinilau

Timișoara Saracens RCM s-a despărțit de încă doi jucători de bază la capătul campaniei europene. După încheierea colaborării cu căpitanul Stelian Burcea, bănățenii au oficializat azi plecările lui Valentin Calafeteanu și Paula Kinikinilau. ”Cala” pleacă la ceea ce pare a fi rivala viitoare: CSM Olimpia București, în timp ce jucătorul originar din Tonga se va întoarce la Antipozi.

”Ne despărțim de unii dintre cei mai emblematici jucători…”, au fost cuvintele prin care a început Dușan Filipaș conferința de presă de azi. Vicepreședintele Timișoara Saracens a prezentat despărțirea de Calafeteanu și Kinikinilau în același cadru precum în cazul lui Burcea, în sensul că s-a dorit o despărțire în condiții amiabile de cei doi. Aceștia vor intra în ”Hall of fame-ul” clubului, inaugurat de Stelu.

Și aceste două plecări surprind într-o oarecare măsură, deși despre ambii jucători s-au auzit zvonuri că vor pleca. În special Calafeteanu, ”Nouarul” mai avea contract până în iunie și s-a înțeles deja cu CSM Olimpia București, club la care ar putea ajunge și Burcea. Paula Kinikinilau, accidentat, avea o înțelegere care expira în martie.

”Cu Vali a fost o decizie de comun acord, ambele părți au considerat că e un moment în care trebuie… (”trebuie să ne despărțim”, a intervenit Vali Calafeteanu.) …Nu aș formula așa, am ajuns la concluzia să plecăm la un drum care să fie pozitiv pentru ambele. Vali a avut acum o oportunitate din partea unui alt club. Își va continua cariera și cred că pentru el să facă pasul acum și nu în iunie e mai bine pentru viitorul său. Puteam să nu-l lăsăm, dar în momente de genul acesta nu doar partea contractuală contează. Nimeni nu e de neînlocuit. Încercăm să construim un mecanism… Niște automatisme care să funcționeze chiar dacă nu sunt eu sau Grainger aici…”, a subliniat Dușan Filipaș.

”Am ajuns la un punct în care nu s-a pus problema banilor, contractului. Această decizie s-a luat în urma mai multor întâlniri. În această săptămână am decis că e mai bine să ne despărțim”, a adăugat Calafeteanu.

”Mâine veți aflan, nu ascund, voi merge la București și voi semna cu CSM Olimpia”, a răspuns jucătorul când a fost întrebat de o înțelegere cu alt club. ”Și când am plecat de la Dinamo, când am plecat cu domnul Dinu, mai întâi la Arad, nu ne-a dat nimeni nicio șansă. E grea orice despărțire, important e ce lași în urmă. Sunt mândru că pot privi în urmă și am făcut istorie cu acest club”, a adăugat Valentin Calafeteanu, care la un moment dat și-a stăpânit cu greu lacrimile.

Jucătorul a precizat că a fost afectat și de parcursul sub așteptări din grupele Challenge Cup.


”A fost și acesta un punct… Am fost dezamăgit de cum au mers lucrurile (…) Am început să coborâm nivelul de joc și e greu. Mai ales în EPCR cu așa echipe solide ca adversari (…) În ultima parte mi-am dorit să plec. Normal că nu a fost parcursul în cupele europene pe care l-am dorit. Mai ales prin prisma jocului. Fiind în teren știu cum poate juca echipa. Timp de șase meciuri nu am reușit să facem asta. Nu trebuie să fim foarte dezamăgiți de rezultate. Dacă Timișoara își propune să ajungă în fazele superioare în 2021 sunt convins că va reuși”, a apreciat cel care a contribuit la întreaga vitrină a clubului din ultimii cinci ani.

Soluții interne, deocamdată

Precum ”Cala”, Paula Fakavainga Kinikinilau se află la baza succeselor timișorenilor din ultima jumătate de decadă. ”Paula va suferi o nouă intervenție chirurgicală, pe care noi o vom suporta. Planul său e de a se întoarce lafamilie, în Australia. Din iunie probabil se va uita la noi oportunități în Europa sau Australia”, a spus Filipaș.

”Am fost aici o perioadă lungă de timp. Mă voi muta acasă… Au fost multe momente frumoase. Am jucat în toată lumea. Îmi va fi dor de majoritatea jucătorilor”, a precizat Paula Kinikinilau. Fostul ”centru” a părut și el afectat de despărțire. Interesant e că jucătorul a fost ”naturalizat” și are selecții la echipa națională.

”Avem un staf care trebuie să găsească soluții, ce pot să anticipez eu… Îl avem azi pe Popa, e un jucător în care investim și poate să crească… Și pentru Vali soluțiile sunt în echipa noastră. Conache, pot să spun, și mai pe unul dintre jucătorii tineri sud-africani Pretorius, care a avut probleme cu viza, se va întoarce la echipă”, a mai spus Filipaș. Conducătorul a recunoscut că mai sunt posibile plecări, dar nu al unor jucători la fel de importanți. Deși deocamdată s-a vorbit de soluții interne nu sunt excluse nici transferuri noi în perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.