EFORTURI uriașe făcute de Timișoara Saracens pentru a disputa meciul cu Stade...

EFORTURI uriașe făcute de Timișoara Saracens pentru a disputa meciul cu Stade Francais. Cum a fost pusă în funcțiune instalația incompletă de încălzire de la stadion FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Stadionul ”Dan Păltinișanu”

Meciul dintre Timișoara Saracens RCM și Stade Francais Paris din EPCR Challenge Cup era în pericol să nu se dispute din cauza terenului. Stadionul ”Dan Păltinișanu” era încă acoperit de nămeți dimineața iar instalația de încălzire instalată de ACS Poli nu era funcțională. Clubul de rugby a reușit însă să aducă un generator electric și să facă legătura cu ”firele” existente în gazon. Prin urmare meciul de mâine se va putea disputa pe un teren practicabil.

Ceea ce până în această dimineață părea imposibil a devenit realitate. Dintr-un câmp alb arena ”Dan Păltinișanu” a căpătat o culoare mai vie grație eforturilor clubului de rugby. ”A solicitat o mobilizare exemplară din partea membrilor cubului, sunt mulțumit de rezultate noastre. Au fost implicați mai mulți de 40 de oameni în acest efort de a deszăpezi, de a transporta grupul electrogen, de a lega instalația terenului… Mulțumesc Penitenciarului Timișoara, precum și companiilor private”, a declarat Dușan Filipaș, vicepreședintele Timișoara Saracens.

Instalația buclucașă și costuri de 10.000 de euro pentru Saracens RCM!

La amiază stadionul avea deja o culoare apropiată de cea naturală iar deținuții de la ”Popa Șapcă” îndepărtau și zăpada de pe margine.


Întrebat de contribuția CJ Timiș, proprietarul stadionului, conducătorul formației din Ronaț a spus doar că ”am cerut sprijin, noi suntem doar chiriași…”. Stadionul are o instalație de încălzire montată de ACS Poli în vara lui 2015, dar de abia în această iarnă a ieșit la iveală că ea nu era funcțională. Lipsea racordul cu firele montate, deoarece firma care a realizat lucrările nu a primit toți banii.

Clubul de rugby a reușit să facă rost tocmai de la București de un grup electrogen costisitor pentru a încălzi terenul. ”Există o instalație montată de cei de la ACS, care ne-au permis accesul la ea, doar că acea instalație are nevoie de energie, lipsea racordul dintre instalație și un post rafo, care să suporte consumul electric … Am adus acest grup electrogen de mare putere, are șapte tone, nu am găsit altul mai aproape, care să nu fie folosit de alte intreprinderi, l-am transportat, l-am conectat. Consumă peste o sută de litri de motorină pe oră. Sperăm ca la ora desfășurării meciuui să avem un stadion decent”, a subliniat Filipaș. ”În jur de 10.000 euro ne-a costat toată operațiunea”, a mai spus oficialul.

Timișoara Saracens putea să sufere o înfrângere la masa verde fără vina ei în Europa. Deoarece chiar francezii nu au fost de acord la începutul competiției cu modificarea datelor. ”Era nevoie de unanimitatea echipelor pentru a disputa jocul în altă dată, Stade Francais nu a dorit să schimbe, și-au dorit probabil să vadă cum e iarna în România… Noi ne dorim să se dispute, altfel nu am fi făcut atâtea eforturi… ”, a conchis Filipaș. Vremea pare să fi ținut de asemenea cu timișorenii, azi și mâine se înregistrează temperaturi pozitive.

Încă două absențe importante

Obiectivul pe teren pare chiar mai greu decât ”reușita” de a avea condiții decente de joc mâine. Pe lângă Stelian Burcea (accidentat și plecat), timișorenii nu pot miza nici pe Tangimana Fonovai, tot o absență pe termen lung, dar nici pe Gigi Militaru și Paula Kinikinilau. ”Evident că ultimele jocuri au fost mai dure pentru noi în Europa. Am pierdut. Cheia de mâine e că e ultimul joc acasă în această competiție și avem șansa să arătăm ce am învățat. A fost greu să ne pregătim în condițiile acestea meteo, dar am arătat entuziasm. Au fost meciuri în care am pus presiune. Va trebui să fim concentrați 80 de minute”, a explica antrenorul Grainger Heikell.

”Mulțumesc conducerii că se gândește pe termen lung la noi. Noi trebuie să fim mai pragmatici. Am suferit înfrângeri usturătoare, sper că vom reuși să remediem sincopele din sistemul nostru de joc. Au fost săptămâni grele. Se pare că acum vremea ține cu noi și vom putea juca în condiții decente. Mulțumim lui Grainger pentru că ne-a adus la forma de joc pentru meciul de mâine”, a spus Valentin Popârlan, noul căpitan al echipei.

În tur Stade Francais s-a impus cu 27-0 în fața campioanei României. Parizienii au suferit un eșec în ultimul duel intern, 15-18 cu rivala din Toulouse. Meciul de mâine e al cincilea pentru bănățeni în grupa 5 din EPCR Challenge Cup după patru eșecuri consecutive. Timișoara Saracens RCM – Stade Francais se dispută mâine, de la ora 14.00, pe arena ”Dan Păltinișanu”. Intrarea la meci e gratuită. Echipele probabile pot fi vizualizate AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.