Pregătire în condiții vitrege, dar optimism la campioana Timișoara Saracens. Ce spune...

Pregătire în condiții vitrege, dar optimism la campioana Timișoara Saracens. Ce spune antrenorul Grainger Heikell de șansele unei surprize în duelul cu Stade Francais FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Vremea de afară a schimbat azi planul de antrenament al echipei fanion de rugby a Banatului. Timișoara Saracens RCM s-a adăpostit de vijelie într-un ”balon” cu teren sintetic. Prima mare ”încercare” din noul an pentru campioana României va fi duelul de pe teren propriu din Challenge Cup cu Stade Francais, unul care va fi tratat de elevii lui Grainger Heikell cu ambiția setată la maximum.

Rugbiștii trebuiau inițial să se antreneze azi pe ”sinteticul” de la ”Dan Păltinișanu”, dar condițiile meteorologice nu sunt favorabile sportului practicat în aer liber. ”Sunt condiții grele, e foarte frig. Terenurile nu se prezintă grozav pentru antrenamente. Dar trebuia să ne reunim imediat după Revelion și băieții răspund foarte bine, sunt pozitivi și suntem mulțumiți de primele patru zile de pregătire. Luni trebuie să ne ridicăm nivelul”, spune Grainger Heikell, tehnicianul ”sarazinilor”.

Primul adversar din 2017, Stade Francais, se bucură la Paris de grade cu plus și are planificat ”Clasicul” cu Stade Toulousain duminică. Deși azi s-au antrenat pe un teren sintetic redus ca mărime, ambițiile bănățenilor sunt foarte mari în meciul programat pe 14 ianuarie la Timișoara. ”Concentrarea noastră e pe performanța proprie. Am avut un an foarte bun, dar în ultimele luni am revenit cu picioarele pe pământ. Am întâlnit jucători de top de la Harlequins. Au fost unele dintre cele mai bune echipe de pe plan continental, cu jucători poate chiar de top mondial. Era de așteptat că nu puteam să le batem dintr-o dată. Trebuie să beneficiem de asemenea experiențe ca apoi să ne îmbunătățim meci cu meci.


Va fi un meci greu, în Franța am arătat în repriza a doua că putem arăta mai bine. Cred că trebuie să luăm acea repriză ca exemplu și să ne îmbunătățim. Cred că dacă facem tot ce ne-am propus avem chiar o șansă să câștigăm jocul”, a subliniat Heikell.

Deși pare greu de crezut un succes după patru eșecuri în grupa 5 a EPCR Challenge Cup, bănățenii se bazează și pe semnele bune arătate pe Stade Jean Bouin, în repriza a doua a jocului din deplasare cu Stade Francais. Atunci, Saracens RCM a reușit să blocheze majoritatea atacurilor și să încaseze un singur eseu, cedând cu 0-27 după 0-22 la pauză. A fost și cea mai ”scurtă” înfrângere în această fază a competiției pentru echipa română, deși a fost ”la zero”. Timișorenii vor aborda din păcate sezonul de primăvară fără căpitanul Stelian Burcea și Tangimana Fonovai, ambii au suferit accidentări grave la genunchi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.