Timișoara Saracens își continuă ”Călătoria” în ciuda piedicilor. Campionii au fost subiectul...

Timișoara Saracens își continuă ”Călătoria” în ciuda piedicilor. Campionii au fost subiectul unui catalog special prezentat înainte de plecarea în Scoția FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Campioana României la rugby a avut parte de un moment negativ în weekend-ul trecut, prin nedisputarea jocului cu Stade Francais, dar nu se lasă doborâtă. Timișoara Saracens vrea să se ridice din nou și are vineri seară prima ocazie de a-și îndrepta imaginea și moralul, printr-o prestație onorabilă pe terenul lui Edinburgh Rugby. Catalogul ”The Journey” intră în strategia de promovare a clubului bănățean. Prezentat înaintea deplasării în Scoția acesta dezvăluie într-un mod inedit ”călătoria” rugbiștilor spre performanță, în paralel cu dragostea lor pentru valorile orașului de pe Bega.

Clubul bănățean de rugby se află la a doua inițiativă de acest gen. Precedentul s-a numit ”The Gordian Knot”, lansat în 2013. Noul proiect concretizat printr-un catalog de o calitate excepțională, cuprinde imagini de calitate cu sportivii în ipostaze neașteptate alături de povestea lor în legătură cu Timișoara. Proiectul dorind să puncteze și viața culturală a orașului care în 2021 va fi Capitală Culturală a Europei. ”Catalogul reprezintă călătoria duală a băieților de la Timișoara Saracens atât în viața de sportiv, cât și în cea culturală. Majoritatea dintre rugbiști nu sunt din acest oraș, fie din alte țări, fie din alte părți. De aici a început The Journey. Marea problemă a fost la prima ședință, de pe teren, când au fost -7 grade, dar au rezistat glorios. Cel mai amuzant a fost când la ședința cu Zaharia în șalupă pe Bega fotograful nostru a intrat la apă… E vorba de Eugen Răduț, căruia vreau să-i mulțumes pentru efort, a făcut o muncă senzațională… Ne dorim cât mai multe trofee pentru a avea ce prezenta pe plan european. Catalogul a fost realizat special pentru Challenge Cup. Au fost distribuite celor de la Stade Francais sâmbătă și la toate celelalte meciuri din competiție”, a spus Liana Marin, cea care a avut ideea acestui concept.

De exemplu, Exoticul Tangimana Fonovai a fost prezentat la Muzeul Satului, Steven Shennan a pozat lângă un avion privat iar Edmund Aholelei a fost violonist pentru o zi. ”Evident nu am cântat la vioară, îmi place muzica, cei din spatele meu erau pricepuți. A fost prima dată într-o sală de orchestră, mai ascult astfel de muzică, pentru relaxare. Nu a fost ideea mea, ci a Lianei. Poate s-a potrivit mie, am văzut fotografiile și a ieșit bine. Mi s-a spus să am grijă că o vioară scumpă, a fost o experiență foarte interesantă. Călătoria mea a fost fantastică până acum. Iubesc orașul și clubul, mă înțeleg cu oamenii de aici și cu colegii. Urmează ultimul joc, cu Edinburgh, ne-am pregătit bne, evident e un obiectiv dificil, dar vrem să jucăm cât mai bine acolo”, a punctat rugbistul.

”Este o întrepătrundere, pentru că întotdeauna această echipă s-a identificat cu spiritul orașului. Sau oricum asta trebuie să fie această echipă din perspectiva mea. Jucătorii împreună cu orașul sunt un tot unitar. Vrem să aducem cât mai multe trofee și plecăm la un nou drum.


Acest club care se află la mijlocul acelei decade de care vorbeam. Pe acest drum sunt multe provocări, care trebuie să ne dea energie. Avem nevoie, nu e ușor să te reinventezi în fiecare an. E nevoie de astfel de momente, ca să te ajute să fii mai bun. Pentru noi următorul pas e de a ieși din grupe și de a juca un meci eliminatoriu, sfert sau, de ce nu, o semifinală, la Timișoara, pe un stadion care să permită desfășurarea unui astfel de eveniment”, a conchis Dușan Filipaș, vicepreședintele Timișoara Saracens.

Se pregătesc de călătoria pe Myreside

Timișoara Saracens poate spera în Scoția la o prestație onorabilă, în condițiile în care Edinburgh, liderul grupei își dorește să joace acasă finala competiției. Bănățenii vor să lase însă o impresie plăcută după necazul din weekend-ul trecut. Unul lăsat și cu o amendă usturătoare. ”Le-am cerut jucătorilor să aibă încredere în ei. Să intre cu bărbăție, curaj, în teren, să nu ne gândim la rezultat. Ei sunt pe locul 1 acum. Să ne întoarcm cu o evoluție foarte bună și cu un rezultat pozitiv spun eu. Probabil au fost afectați, pentru că a fost un cumul, nu e ușor să pierzi în patru jocuri în Challenge Cup. Timișoara nu a fost obișnută cu astfel de rezultate. Nu e ușor să pierzi la masa verde, e trist și pentru sportivi și pentru noi. M-am simțit foarte trist. Am fost și săraci și umili, sentimente nu foarte plăcute. Avem nevoie de lucruri pozitive și acest catalog The Journey, face parte din acest cadru, trebuie se ne ridicăm și să plecăm la drum… Probabil suntem vârful aisbergului și așa se întâmplă când faci performanță și ești locomotiva – deschizătorul de drumuri, ți se întâmplă tot felul de lucruri pe care altora nu li se întâmplă pentru că nu sunt în postura noastră…”, a adăugat Filipaș, cu referire și la celebrul caz al carnetelor rupte suferit de clubul timișorean.

Meciul cu Edinburgh Rugby se dispută vineri, de la ora 21.35, pe arena Myreside, una cu capacitate mai redusă. Principala arenă a scoțienilor, Murrayfield, va fi gazda finalei EPCR – Challenge Cup în acest sezon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.