Timişorenii de la Melting Dice au lansat videoclipul piesei „Nu călcaţi pe...

Timişorenii de la Melting Dice au lansat videoclipul piesei „Nu călcaţi pe soare” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Formaţia Melting Dice a lansat videoclipul piesei Nu călcaţi pe Soare

Cu câteva minute înainte de trecerea în noul an, formaţia timişoreană Melting Dice a lansat videoclipul piesei „Nu călcaţi pe soare“, în cadrul unei proiecţii care a avut loc la Manufactura, unde muzicienii au susţinut dealtfel şi un concert acustic, urmat de un afterparty realizat de realizat de R&R Booking.

Formaţia a debutat în toamna anului 2014 sub numele de Poşta Mare. Pe membrii trupei îi leagă o lungă prietenie, Flavius și Bogdan cântând împreună în perioada liceului. Chiar dacă pe atunci ideea unei trupe nu se concretizează, cei doi se întâlnesc din nou prin 2013 în sala de repetiții pe care Flavius o împărțea cu Sorin, tobarul trupei. Fiecare din ei vine din alte band-uri, având în spate o experiență muzicală care îi ajută să pună bazele noii trupe. Sorin Ghiniță, cel mai experimentat membru al trupei, a cântat într-o serie de trupe rock din Timișoara, incluzând Regal, Project Lazy, Prime, SadeWart. Alături de Regal face videoclipul „Basca”, melodia intrând în heavy rotation pe posturile de radio.


Primește titlul de Cel mai bun album rock al anului 2014 alături de trupa Sonatic ca baterist, dar totodată și producător al albumului.

Flavius Vutan, chitară, a activat în trupa Feedback care adoptă stilul metal progressive. Apoi a urmat trupa Prime alături de Sorin, unde câștigă la București premiul de Best new commers band la faza națională a concursului Global Battle of the Bands în 2009. Daniel Șimon, bas, cântă în diferite formule care implicau, cu preponderență, un stil blues-rock. Bogdan Cotîrță, voce și chitară are mai multe proiecte individuale, printre care și o recentă colaborare muzicală cu Teatrul Național Timișoara. Cei patru compun împreună, lucrurile încep să se lege și la finalul lui 2014 au primele concerte live în Timișoara și Arad. În 2015 trupa și-a făcut muzica auzită pe scene din toată țara la festivaluri precum Rocker’s Challenge, Padina Fest, La Dâmburi, West Bike Week sau la semifinala GBOB România, având de asemenea și câteva concerte la evenimente din Timișoara (La Căpițe, Club Daos) și București.

Începând din 2016, numele trupei a devenit Melting Dice, iar componenţa este: Bogdan Cotîrță (voce, chitară), Flavius Vutan (chitară), Daniel Șimon (bass) şi Sorin Ghiniță (tobe). În luna noiembrie a anului trecut, Melting Dice a organizat la Ambasada, o repetiţie cu public şi o sesiune de înrregistrări, sub genericul How it s made. Formaţia este prezentă cu piesa „Transcendent” şi pe compilaţia Made in TM.

În ultima lună a anului trecut, muzicienii au susţinut un concert şi în cadrul lansării cărţii „Rock sub seceră şi ciocan“ (Nelu Stratone), eveniment desfăşurat la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Merlin”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.