Un băiețel de opt luni, suspect de rujeolă, a murit la Spitalul...

Un băiețel de opt luni, suspect de rujeolă, a murit la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. Ce spun medicii

0
DISTRIBUIȚI

vaccin

Numărul deceselor provocate de rujeolă ar putea ajunge la zece în România, de la izbucnirea epidemiei în anul 2016. Medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, a declarat, pentru PRESSALERT.ro, că aseară, un băiețel în vârstă de doar opt luni, suspect de rujeolă, a murit. Micuțul a fost internat, în ultimele trei săptămâni, în unitatea medicală, fiind ventilat mecanic.

„Este un băiețel de opt luni care a decedat ieri.


Era internat la noi cu suspiciune de rujeolă, iar serologia a fost echivocă, adică nici da, nici nu. Nu s-a putut confirma ca fiind rujeolă. Pentru a afla asta, se va face necropsia și analizele vor fi trimise la București pentru a determina dacă sunt viruși în plămâni. Copilul era suspect de rujeolă și a murit din cauza unei insuficiențe respiratorii și a unei complicații pulmonare, fiind un pacient internat de trei săptămâni și ținut pe ventilație mecanică până ieri, când a decedat”, a explicat medicul Virgil Musta.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara a mai precizat că băiețelul de opt luni era nevaccinat.

Vă reamintim că, în luna decembrie 2016, o fetiță de un an și trei luni din județul Timiș, care nu fusese imunizată, a murit la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara din cauza complicațiilor provocate de rujeolă.

Epidemia de rujeolă izbucnită în această toamnă a determinat Ministerul Sănătății să propună o serie de măsuri pentru combaterea extinderii virusului. Printre măsuri se numără şi scăderea vârstei de vaccinare a copiilor, a căror imunizare va putea fi făcută de la 9 luni, pentru că specialiștii spun că o caracteristică a epidemiei de rujeolă este că afectează micuţii cu vârste sub un an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.