Un nou gest impresionant: o casă în care locuiau trei familii din...

Un nou gest impresionant: o casă în care locuiau trei familii din Timișoara, distrusă în urma unui incendiu, reparată cu implicarea Mitropolitului Banatului FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1248035060">
Casă distrusă de incendiu, reparată de Mitropolitul Banatului.

Mitropolitul Banatului face un nou gest impresionant. De data aceasta, IPS Ioan Selejan a ajutat trei familii cu mai mulți copii care, în mijlocul ierii, au rămas fără acoperiș deasupra capului după ce casa în care locuiau a fost mistuită de flăcări. Incendiul a izbucnit la o locuință de pe str. Ioan Slavici din Timișoara, cartierul Freidorf, în urmă cu zece zile, de la o defecțiune a instalației electrice. În urma acestuia, a fost distrus complet acoperișul, precum și bunurile aflate în interior.

„Dumnezeu mi-a trimis o rază de soare”

Potrivit reprezentanților Arhiepiscopiei Timișoara, IPS Ioan Selejan a mers la locul producerii incendiului imediat după producerea lui și s-a implicat direct în rezolvarea situației. Astfel, au fost donate materiale de construcții, precum lemn, tablă și scândură, iar meseriași și tehnicieni au fost trimiși pentru a repara instalația electrică și sanitară.

„Acest șantier este, de fapt, o rămășiță a unei lupte dureroase, care a făcut ca familiile de aici să rămână fără casă. Este o casă într-un cartier mărginaș al orașului, o casă modestă a unor credincioși muncitori, care s-au străduit ca puținul pe care îl au să îl îngrijească. În urma acestei nefericiri, este bine că oamenii nu au fost vătămați fizic. Nădăjduim să finalizăm cât mai repede lucrările la acoperiș, iar locuința să redevină un loc primitor pentru acești oameni”, a afirmat părintele Cristian Pavel, consilier social-filantropic al Arhiepiscopiei Timișoarei.

O parte din banii necesari pentru a repara casa au fost donați și de Parohia Timișoara – Freidorf. „Nu am cuvinte să mulțumesc Arhiepiscopiei pentru ajutorul oferit. Atunci când mă așteptam mai puțin, mi-a trimis Dumnezeu o rază de soare. Toată viața le voi mulțumi pentru că au fost alături de noi în aceste clipe grele, pe care nu le vom uita niciodată”, a spus Liliana Corduneanu, care locuia în casa cuprinsă de flăcări.

Vă reamintim că, în această lună, Mitropolitul Banatului a ajutat o femeie cu patru copii, care locuiau într-un grajd de la marginea localității Comloșu Mare, să se mute într-o casă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.