Vacanţa de iarnă se prelungeşte cu două zile și în Timiș: luni...

Vacanţa de iarnă se prelungeşte cu două zile și în Timiș: luni și marți NU se fac ore. Vezi ce spune şefa Inspectoratului Școlar Județean

0
DISTRIBUIȚI

Motiv de bucurie pentru elevii din Timiș: reluarea cursurilor școlare se suspendă până miercuri. Practic, elevii au avut două săptămâni de vacanță de Crăciun, care se prelungește cu două zile, totul din cauza temperaturilor scăzute de afară, hotărâre luată astăzi în urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Aura Danielescu, șefa Inspectoratului Școlar Județean, a declarat pentru PRESSALERT.ro că „în acest moment s-a finalizat comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean a emis o hotărâre de suspendare a cursurilor din cauza temperaturilor extrem de scăzute. Un număr foarte mare de unităţi de învăţământ din mediul urban şi din Timişoara ne-au comunicat că există probleme legate de încălzire.


Unele şcoli încă se încălzesc cu teracote, iar după pauza de două săptămâni, există locaţii unde temperaturile din clase ajung chiar şi la cinci grade Celsius. Există şi cazuri în care gazul are presiune mai scăzută, iar randamentul sistemului de încălzire nu este acelaşi. Am primit sesizări şi că mai multe microbuze care deservesc transportul şcolar nu pornesc, fiind testate astăzi. Totodată, ne-am gândit şi la elevii navetişti care fie merg la şcoală din sate în comune, fie la cei care fac naveta de la sat la oraş, dar şi la mulţi copii din Timişoara pe care părinţii nu îi aduc la şcoală, aceştia fiind nevoiţi să aştepte mijloacele de transport în comun în frig. Ţinând cont de toate aceste considerente, vom comunica hotărârea noastră către Ministerul Educaţiei”.

Danielescu a mai explicat că reluarea încălzirii în unităţile şcolare s-a făcut încă de vineri, însă în unele locaţii nu s-a putut asigura permanenţa, astfel că instalaţiile nu au fost pornite. În ceea ce priveşte cursurile, acestea vor fi recuperate, spune şefa IŞJ, până la finele semestrului, după un program decis de fiecare şcoală în parte, asta dacă de la Ministerul Educaţiei nu vin ordine specifice.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.