Vreți să plătiți mai mulți bani către Retim? Dezbatere publică pe tema...

Vreți să plătiți mai mulți bani către Retim? Dezbatere publică pe tema taxei de depozitare a deșeurilor

0
DISTRIBUIȚI

Sunteţi pentru sau împotriva creşterii tarifelor practicate de Retim? Este întrebarea la care Primăria Timișoara vă invită să răspundeți, în cadrul unei consultări publice care va avea loc joi.

Din 2017, operatorii de salubrizare sunt obligați să achite o taxă de depozitare a deșeurilor în valoare de 80 de lei pe tonă. Retim a trimis o adresă către Consiliul Local Timișoara prin care informa că dorește ca o parte din suma pe care o are de plătit să fie achitată din banii abonaților pe care îi deservește. Primarul Nicolae Robu s-a arătat împotriva propunerii Retim și a atenționat că legea nu obligă abonații să scoată mai mulți bani din buzunar, făcând referire doar la companiile care gestionează deşeuri.


De cealaltă parte, Retim a atenționat că o suplimentare a taxei ar servi și la educarea populației cu privire la practici precum reciclarea. Detalii despre valoarea taxei puteți citi aici.

„Primăria Municipiului Timişoara va organiza joi 02.02.2017, orele 15.00-16.00 în Sala de sedinte a Consiliului Local al Municipiului Timisoara, bv. C.D.Loga nr.1, o consultare publică apropunerii RETIM Ecologic Service S.A.- Memoriu Tehnico-Economic privind modificarea tarifelor pentru anul 2017 aferente serviciilor de salubrizare prestate de RETIM Ecologic Service S.A., in baza contractului de concesiune nr. SC2006-15414/31.07.2006- introducerea taxei de depozitare. La consultare sunt aşteptate sa participe toate persoanele interesate. Cei interesati se pot adresa si in scris, Directiei Secretariat General – Biroul Asistare Consiliul Local sau in format electronic – la adresa camelia.crisan@primariatm.ro. Participantii care se inscriu la cuvant isi vor sustine punctele de vedere exclusiv pe marginea materialului aflat pe ordinea de zi. Durata limita de exprimare a punctelor de vedere este de cinci minute pentru fiecare participant”, a anunţat Primăria Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.