Provizii pentru play out: ACS Poli învinge Iașiul și mai poate spera...

Provizii pentru play out: ACS Poli învinge Iașiul și mai poate spera la salvare GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Iașiul și ACS Poli au oferit pe alocuri un spectacol chinuit. Foto: Adrian Pîclișan

Fără să impresioneze nici în meciul 3 din 2017, ACS Poli a rămas totuși neînvinsă în luna februarie. Mai mult, timișorenii au reușit să o învingă pe CSM Poli Iași în această seară, scor 2-1. Un nou duel de uzură, dar al cărui rezultat poate însemna mult în primăvară pentru trupa lui Ionuț Popa.

Pe un frig pătrunzător și cu un nou record, negativ acasă, în privința spectatorilor, ACS Poli și CSM Poli Iași au plictisit în primele 15-20 de minute. În minutul 17 Andrei Cristea i-a dat primele emoții lui Straton, care era să scape în poartă lovitura de cap a atacantului moldovean. Oarecum contrar cursului sau mai degrabă contrar așteptărilor. În minutul 35 Pedro Henrique, mai mult absent până în acel moment, preia larg, rămâne norocos la minge și marchează simplu după ce îl ridiculizează și pe Caparco. A fost cam singura sclipire într-o repriză anostă, tipică valorii actuale a Ligii I. Peste șapte minute același Cristea putea profita de o șansă mare. De această dată atacantul a driblat în lateral portarul dar a trimis doar în bara exterioară din unghi.

Jocul s-a mai animat în partea secundă. Dar nu neapărat în mod pozitiv pentru gazde. Eternul pericol Cristea a pătruns în careu și a mers la sigur, căzând în duel cu Straton. Tot jucătorul trecut și pe la Timișoara a marcat de la punctul cu var în minutul 51. Peste patru minute Cristea scapă din nou, dar șutează alături. În loc de 1-2 se face 2-1 deoarece la faza următoare Bărbuț îl găsește pe Soljic la colțul opus și croatul, sub așteptări până acum, înscrie deși Caparco a atins mingea.


Imediat după acest gol antrenorul Ionuț Popa a părut să implementeze programul ”Autobaza”, introducându-l pe Bocșan în locul lui Pedro Henrique. Iașiul a fost însă în continuare periculoasă. Dar cu un sfert de oră înainte de final una dintre mutările omologului Eugen Neagoe a părut suicidală, nou intratul Matos văzând în scurt timp și al doilea galben, care putea fi și roșu direct pentru o intrare periculoasă și cinică. La fel de neinspirată pentru oaspeții de la Iași a fost și scoaterea lui Cristea. Pe final Iașiul și-a pierdut din incisivitate.

Deși a avut om în plus ACS Poli a ținut cu greu de minge, dar până la urmă a obținut ce și-a dorit. În acest moment timișorenii se află la doar șase puncte de Pandurii, locul 12, iar dacă s-ar trage acum linie pentru play out diferența ar fi și mai mică.

ACS Poli Timișoara: Straton – B. Străuț, Cânu, Șeroni (78 Poparadu), Neagu – Artean, Soljic – Bărbuț, Croitoru (cpt.), Fucek (83 Popovici) – Pedro Henrique (63 Bocșan). Pe bancă: Smaranda – Drăghici, Novak, Scutaru. Antrenor: Ionuț Popa.

CSM Poli Iași: Caparco – Boșoi, Mihălache (cpt.), Frăsinescu, Sato (75 Țigănașu) – Bole, Mitic, Răuță (68 Matos), Ștefănescu – Golubovic, An. Cristea (70 Ciucur). Pe bancă: Axinte – I. Voicu, Ciucă, Panțîru. Antrenor: Eugen Neagoe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.