ACS Poli speră la o victorie cu Iașiul pentru a se lansa...

ACS Poli speră la o victorie cu Iașiul pentru a se lansa pe urmele ”pandurilor”. Ionuț Popa nu poate miza pe cel mai creativ jucător din lot

0
DISTRIBUIȚI
Cătălin Doman, în continuare absent

Timișorenii rămân în subsolul Ligii I dar își fac deja calcule pentru a ajunge măcar pe loc de baraj. ACS Poli o întâlnește luni pe CSM Poli Iași dar are deja o misiune grea prin absența decarului Cătălin Doman, accidentat. Ionuț Popa a anunțat în schimb revenirile lui Scutaru și Poparadu în lot.

După ce a fost suspendat runda trecută, Doman s-a accidentat la antrenamente.”Deși nu va fi ușor ne gândim la victorie pentru că jucăm acasa în primul rând și avem nevoie de puncte. Sper să nu mai avem ghinionul din meciul cu Mediaș și să ratăm cu poarta goală sau să cădem în fund și să luăm gol… Sper ca jucătorii să se concentreze. Avem absențe, mai vechi, Mailat, Bocșan încă nu a făcut săptămâna asta antrenament, fiind bolnav, Doman a suferit o accidentare la antrenamentul de miercuri. El e cea mai mare pierdere. El reușea să scoată oamenii din joc în ultimii 30 de metri. Dar așa cum am spus ne gândim la victorie. Echipa din Iași are jucători foarte buni. O cunosc bine. Cu jucători buni în atac și la mijloca, fundași experimentați. Sperăm să prindem o zi bună și să avem șansă, noroc. Face mai mult ca știința”, a declarat Ionuț Popa.

Cătălin Doman e suspect de ruptură musculară. În schimb, fundașul Cristian Scutaru s-a pregătit normal în această săptămână cu restul lotului, la fel ca Adrian Poparadu.

Ionuț Popa a fost foarte nervos după remiza albă de la Cluj cu ASA. Tehnicianul a avut acum un discurs mai moderat la adresa jucătorilor. ”Am avut o discuție cu ei, i-am intrebat de ce s-a jucat așa, multă lume nu știe, spune că așa s-au antrenat, pregătit.


Am pregătit cu totul altceva, ei au avut motivele lor obiective, faptul că luni seara am jucat, modificarea de oră inclusiv, intervalul scurt între jocuri…”, a adăugat Popa. Antrenorul lui ACS Poli pare că nu-și mai face speranțe legate de sosirea unor întăriri: ”Am avut o discuție, dar nu am putut aduce, clubul nu-și permite”.

Deși au acum o pauză de aproape zece zile între partide, tehnicianul bănățenilor explică de ce lucrurile nu se schimbă foarte mult în continuare. ”Mi-am făcut un plan, jucând vineri la Cluj, considerând că sunt zece zile, am abordat un alt ciclu săptămânal… Ieri le-am dat pauză, astăzi reîncepem pregătirea meciului cu Iași. Dar următoarele sunt din trei în trei zile. Jucăm apoi sâmbătă și marți avem în Cupa Ligii… E foarte greu, nu știu cum s-a făcut programarea asta”, a precizat tehnicianul.

ACS Poli își face deja calcule vizavi de locul de baraj, unul ocupat momentant de Pandurii, cu 19 puncte. Gorjenii sunt însă în cădere liberă și ar putea fi ajunși în play out, ”unde meciurile valorează șase puncte”.

Drăghici: ”Sperăm să ne descătușăm”

Marcator în tur la Iași, Octavian Drăghici e posibil să-și fi salvat antrenorul de la demitere prin reușitat sa. ”Așeptăm cele trei puncte, întâlnim o echipă bună, matură, vor veni să scoată cât mai multe puncte, noi suntem foarte motivați. Contează să câștigăm, nu cum, avem mare nevoie de victorie”, a spus atacantul. Fiind atacantul nr. 1 în actualul context, Drăghici speră ca echipa să depășească norma slabă din startul anului, de 0,5 goluri pe meci: ”Sperăm la meciul cu Iași să ne descătușăm, să marcăm mai mult pe viitor. E o problemă de inspirație, am avut o ocazie mare cu Mediașul. Avem nevoie de trei puncte ca să prindem mai mult curaj”.

”Ne batem cu Pandurii și Tg. Mureș. Barajul ar fi benefic. După cum am pornit acest campionat ar fi o performanță. Sper să fie mai bine pentru noi că ei nu au jucat”, a punctat Tavi Drăghici.

Partida ACS Poli – CSM Poli Iași se dispută luni, de la ora 18.00, pe arena ”Dan Păltinișanu”, în antepenultima etapă a sezonului regulat. Moldovenii sunt pe locul 9, cu 26 de puncte, teoretic ei mai pot spera la play-off.

UPDATE Cătălin Doman ar fi suferit doar o întindere, astfel că e posibil să revină în runda următoare, contra Viitorului

Iașiul nu-l va avea în lot la Timișoara pe portarul Branko Grahovac, suspendat de club pentru că a ratat antrenamentul de luni al echipei CSM Poli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.