ACS Poli și-a prezentat cele două achiziții croate ale iernii. La ce...

ACS Poli și-a prezentat cele două achiziții croate ale iernii. La ce transfer suplimentar s-a renunțat FOTO

1
DISTRIBUIȚI
Josip Soljic și Josip Fucek, prezentați la ACS Poli

ACS Poli Timișoara a rămas cu două mutări notabile în această iarnă la capitolul sosiri. Croații Josip Fucek și Josip Soljic au fost prezentați oficial astăzi după ce ambii au semnat contracte valabile pe un an și jumătate. Deși au mai fost discuții avansate cu un jucător pentru a suplini absența lui Scutaru, conducerea bănățenilor a decis să nu mai efectueze alte transferuri.

Fucek (31 de ani) și Soljic (29 ani) au rămas singurele transferuri ale clubului timișorean care a înregistrat și pierderi notabile în iarnă, precum plecările lui Llorente și Cârstocea. La conferința de azi a fost prezent și tânărul fundaș stânga Morariu, dar acesta nu a mai pășit în față deoarece încă nu i-a sosit cartea verde. Oricum, el e privit mai degrabă ca o soluție de rezervă.

”După două săptămâni pot să spun că sunt mulțumit la Timișoara. Sper să rămânem în primul eșalon.


Mă bucur că Josip Fucek e aici și sunt sigur că poate ajuta echipa. Nu văd motiv pentru care nu am rămâne în Liga I. Știu că în ultimii cinci ani au venit mulți jucători croați, e un campionat bun. Pot juca și fundaș central, dar mă simt mai bine la închidere”, a declarat Josip Soljic (ex-Inter Zapresic). Jucător aflat la un moment dat și în vizorul lui Dinamo acesta se poate lăuda și că a fost coleg cu Mario Mandzukic la NK Zagreb. În jocurile amicale Soljic s-a achitat bine de sarcini.

Văzut mai puțin deoarece a sosit mai târziu și apoi a acuzat probleme medicale. Extrema stângă Josip Fucek (31 ani), sosit din Islanda (Vikingur), a debutat cu gol în testul de la Subotica. ”Prima impresie a fost plăcută. Când ești contactat de un club ca Poli nu stai pe gânduri. Semnezi în cinci secunde cum spunem noi în Croația. E o echipă bună din ce am văzut. Sper că o să rămânem în prima ligă, antrenorul e de asemenea foarte bun. Am fost puțin gripat, sunt puțin slăbit, dar în două-trei zile voi fi bine. Am vorbit cu Antun Paljic, de la Dinamo, mi-a spus că e o echipă bună, care nu va avea probleme să rămână în prima ligă. Cred că e similar campionatului Croația, e un fotbal fizic. Cred că pot ajuta echipa și sper să rămânem în prima ligă”, a spus și Fucek. La rândul său el are o experiență alături de o vedetă a Croației: ”Am jucat cu Luka Modric, de la 15 la 19 ani la națională, e unul dintre cei mai buni din lume”.

Timișorenii au stat până în ultima zi, 31 ianuarie, pe gânduri în legătură cu un alt transfer. Dar până la urmă acesta nu s-a concretizat. ”Am avut o discuție împreună cu Rică (Neaga), legată de accidentarea lui Scutaru, dar împreună cu el și cu Popa am spus că avem variante și momentan am închis perioada de transferuri”, a precizat Sorin Drăgoi, președintele lui ACS Poli. Cristian Scutaru, accidentat, va lipsi cel puțin trei săptămâni de pe gazon.

1 COMENTARIU

  1. Scuti va lipsi definitiv. omul e accidentat din pacate, fatal. dar asta stiau cei care i-au dat inca un an de contract si culmea la conditia sa de a juca numai in Liga 1. acelasi lucru si cu Pedro, de ce dai bani pe jucatori care nu pot juca din cauza unor accidentari care sint cronice? astia nu-s adusi pe DVDuri sau trialuri, pe astia ii cunosteau exact cine sint si ce fotbal joaca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.