ANALIZĂ Postul de consiler al edilului-șef, rampă de lansare. În ce funcții...

ANALIZĂ Postul de consiler al edilului-șef, rampă de lansare. În ce funcții au ajuns foștii sfătuitori ai primarului Robu

0
DISTRIBUIȚI

Funcţia de consilier personal al primarului Nicolae Robu se dovedeşte a fi o rampă bună de lansare în cariere de succes sau cel puţin în posturi importante. În prezent, consilierii primarului Nicolae Robu sunt Ionuţ Nasleu, pe probleme de ordine publică, Dorel Borza, care are în grijă regiile şi societăţile din subordinea primăriei, şi Cătălin Iapă, care se ocupă de probleme interne.

La începtului primului mandat, în 2012, Robu era sfătuit de cu totul alţi oameni, care încet dar sigur au ajuns în poziţii de invidiat. Acum aproape cinci ani, sfăturitorii primarului Robu erau Dorel Borza, Alexandru Chirilă, Sorin Drăgoi şi Sanda Greblă. Din echipa iniţială, Borza este singurul care a rămas ca sfătuitor al primarului. Acesta a fost membru PDL, prefect de Timiş, viceprimar al Timişoarei şi senator PDL, iar din anul 2012 a ajuns în echipa lui Robu.

Adusă în Primăria Timişoara ca şi consilier personal, după ce fusese şefă la cabinetul senatorial al lui Robu, Sanda Greblă a promovat un concurs şi munceşte acum la Direcţia Tehnică, unde ocupă un post de în cadrul Departamentului de Siguranța Circulației din cadrul Direcției Tehnice condusă de Culiţă Chiş, unul din directorii aflaţi în graţiile primarului Nicolae Robu.

Nici Alexandru Chirilă nu a rămas printre sfătuitorii temperamentalului edil.


După mai multe discuţii în contadictoriu cu primarul, discuţii păstrate secrete, Chirilă şi-a depus demisia din funcţia de consilier. Despre cariera sa amintim că timp de un an, între 1996 şi 1997, a lucrat pentru serviciul de informaţii al ministerului de Interne, la faimoasa UM0215, mai cunoscută ca „doi ş-un sfert”, unde s-a ocupat de informaţii economice şi bancare, mai apoi fiind ofiţer pe probleme de protecţie internă pe zona de vest a ţării. Acesta a refuzat să ofere motive legate de demisia sa, dar e de ajuns să menţionăm că s-a angajat ulterior la CJ Timiş, acolo unde i-a consiliat pe toţi cei trei pesedişti care au condus instituţia: Titu Bojin, Sorin Grindeanu și acum Călin Dobra.

Locul lui Chirilă a fost ocupat în scurt timp de Robert Kristof, un tânăr absolvent al Universităţii Politehnica. Manager al Incuboxx, Krtistof l-a consiliat pe Robu pentru o perioada scurta de timp, după care a intrat în PNL şi a fost ales consilier local. Nici ca ales în CL Timişoara Kristof nu a avut un parcurs lung, acesta candidând în octombrie 2016 penru funcţia de city manager al capitalei Banatului, post pe care şi l-a adjudecat ca urmare a unui concurs unde a candidat sigur. Merită să amintim că, deşi criteriile votate de CL Timişoara pentru ocuparea postului de city-manager prevedeau o experienţă de cinci ani de zile în funcţii de conducere şi o diplomă de doctorat, regulile au fost modificate la iniţiativa primarului Robu, iar postul i-a venit ca o mănuşă lui Kristof. Practic, noul city manager trebuia să ştie două limbi străine şi să fi absolvit o facultate.

Şi pentru că vorbim despre funcţia de city-manager, aceasta a fost ocupată imediat după înfiinţare de către Sorin Drăgoi, om de afaceri care deţine două restaurante în Timişoara, apropiat al edilului-șef. A ocupat funcţia de city manager din martie 2013 până în august 2016, iar ca principală realizare a sa, Drăgoi a menţionat pentru presa locală „oamenii”. Din august, Drăgoi a fost numit director la ACS Poli, echipa de suflet a primarului Nicolae Robu, care a primit finanţări în valoare de 25.000.000 de lei de la bugetul local din 2012 până în 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.