Apariţie SPECTACULOASĂ a unui mamifer rar în Banatul Montan. Vezi ce specie...

Apariţie SPECTACULOASĂ a unui mamifer rar în Banatul Montan. Vezi ce specie în pericol a fost filmată în Parcul Național Semenic VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Moment preţios surprins în natură, scump pentru ochii omului, în zona montană a Banatului. Camerele de supraveghere din Parcul Naţional Semenic – Cheile Carașului au înregistrat un moment special, după ce un râs şi-a făcut apariţia în apropierea lor.


În cele câteva zeci de secunde în care s-a aflat în raza obiectivului, animalul aflat probabil în căutare de hrană a scormonit solul îngheţat, în încercarea de a găsi ceva care să-i facă mai uşoară viaţa grea din timpul rece dusă de multe animale din păduri.

Râşii, cunoscuţi şi ca lincşi, fac parte din grupul celor patru specii de feline sălbatice de mărime medie, fiind vânaţi necontrolat în secolele anterioare, ceea ce a provocat raritatea lor în natură. Râsul era, cândva, o specie răspândită pe tot teritoriul Europei. În momentul de faţă România este ţara din lume a căror păduri adăposteşte cele mai multe exemplare de lincşi, între 1.200 şi 1.500, aproximativ 14% din întreaga populaţie de pe continent, cu excepţia Rusiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.