Avocat trimis în judecată pentru înșelăciune. Vezi fără ce sumă IMENSĂ și-a...

Avocat trimis în judecată pentru înșelăciune. Vezi fără ce sumă IMENSĂ și-a lăsat un client

0
DISTRIBUIȚI

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune a inculpatului Fărcaș Augustin, avocat în cadrul Baroului Arad.

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, în cursul anului 2015, persoana vătămată i-a solicitat inculpatului ajutorul pentru a vinde terenurile, în suprafaţă totală de 15 hectare, moştenite de la mama sa. În acest sens, cei doi s-au întâlnit în Timişoara, iar persoana vătămată a semnat o împuternicire avocaţială. Conform actului semnat, inculpatul era împuternicit să negocieze vânzarea-cumpărarea terenurilor şi să încheie promisiunea de vânzare-cumpărare, asumându-şi obligaţia de a o informa pe persoana vătămată cu privire la toate demersurile efectuate. De asemenea, aceştia au convenit ca preţul vânzării să fie de 90.000 euro.

Ulterior, inculpatul a informat-o pe persoana vătămată că a găsit un cumpărător (cetăţean german) şi i-a solicitat să se deplaseze la un birou notarial pentru a-l împuternici să-i vândă terenurile. Totodată, acesta i-a înmânat un înscris intitulat „Informare”, ce prezenta aparenţa înregistrării la Cabinetul Individual de Avocatură Fărcaş Augustin sub nr. 46/14.05.2015, prin care o informa că a găsit un cumpărător care a acceptat preţul solicitat de ea, de 6.000 euro/ha, sub condiţia încheierii unei promisiuni de vânzare, iar preţul integral urma să fie achitat până cel târziu în data de 20.09.2015.


După ce persoana vătămată s-a prezentat la biroul notarial şi s-a încheiat procura autentificată prin care îl împuternicea pe inculpat să-i vândă terenurile, acesta s-a deplasat la un alt birou notarial şi a încheiat promisiunea bilaterală de vânzare-cumpărare a terenurilor cu o altă persoană decât cea menţionată în înscrisul înmânat persoanei vătămate, încasând suma de 25.000 euro, pe care nu a mai predat-o niciodată acesteia.

La data de 8 octombrie 2015 inculpatul, în reprezentarea persoanei vătămate, a semnat contractul de vânzare-cumpărare autentic dar i-a spus persoanei vătămate că nu a semnat încă actele şi nu a primit banii. Conştientizând faptul că inculpatul a înşelat-o, persoana vătămată i-a cerut dovezi iar acesta i-a prezentat mai multe înscrisuri false (notificări către cetăţeanul german, răspunsul reprezentantului acestuia) pentru a o menţine în eroare cu privire la încercările sale de a finaliza operaţiunea de vânzare a terenurilor.

Pe parcursul cercetărilor s-a constatat că cetăţeanul german este o persoană neidentificată iar persoana indicată ca şi reprezentat al său nu are cunoştinţă despre manoperele dolosive ale inculpatului, fiind un client mai vechi al acestuia. Persoana vătămată s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 97.500 euro, din care 90.000 euro reprezintă preţul convenit pentru vânzarea terenului iar 7.500 euro contravaloarea subvenţiei de la A.P.I.A.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Curţii de Apel Timişoara.

Procurorii precizează că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea urmăririi penale şi trimiterea rechizitoriului instanţei de judecată, situaţie care nu poate înfrânge în nici un fel principiul prezumţiei de nevinovăţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.