Carmen Obârșanu: „Florin Iordache a făcut de rușine Ministerul Justiției”. Vezi ce...

Carmen Obârșanu: „Florin Iordache a făcut de rușine Ministerul Justiției”. Vezi ce a spus avocata din Timișoara despre protestele care continuă VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

În cea de-a zecea zi consecutivă de proteste provocate de OUG 13, când aproape 300 de oameni au ieșit în stradă și la Timișoara, avocata Carmen Obârșanu, invitată la PRESSALERT LIVE, în studioul HDV, a declarat că, din punctul său de vedere, demonstrațiile ce au avut loc până acum sunt îndeajuns, mai ales că Guvernul a retras ordonanța iar Florin Iordache și-a dat demisia din funcția de ministru al Justiției.

„Ordonanța s-a dus, s-a reparat greșeala. Ce mai caută lumea în stradă? Ce mai își dorește? Grindeanu a greșit o dată. Acum și-a dat demisia și acest domn Iordache. Eu i-aș recomanda altceva domnului premier. Trebuie să-și schimbe comportamentul, chiar sper să facă asta. Să explice măsurile care au impact asupra populației, ca oamenii să înțeleagă. Nu sunt cu toții juriști, specialiști în administrație”, a spus Carmen Obârșanu.

În ceea ce-l privește pe Florin Iordache și funcția pe care a ocupat-o, invitata din această seară a spus că un astfel de personaj nu ar fi avut ce să caute într-o asemenea postură.


„La ce putem să ne așteptăm de la un asemenea ministru al Justiției care a făcut de rușine instituția prin această ordonanță. Părerea mea, după mai mult de 20 de ani de experiență, ca să faci profesia aceasta, ca să ai succes, trebuie să o iubești, să o faci cu dragoste. Iordache nu doar că era novice, cred că dacă-l întrebai care-I diferența dintre infracțiune și contravenție nu știe. El a făcut o facultate doar intrând pe ușă în primul an și ieșind în ultimul. Nu are noțiune juridică, nu are cultură juridică”, a declarat avocatul Carmen Obârșanu.

Despre îndelung contestata ordonanță de urgență, invitata în studioul HDV a menționat că „emiterea ei a fost din start o greșeală juridică, mai ales pentru că presupunerea nu a fost făcută de practicieni ai dreptului”, completând mai în glumă, mai în serios, că „un hoț care se respectă sare de pragul de 200.000 de lei”. Pentru ca pe viitor să fie evitate astfel de probleme, Carmen Obârșanu a specificat că „în justiție trebuie specialiști, pentru că se lucrează cu omul. Trebuie oameni cu experiență, cu o anumită bază”.

Cazul judecătoarei Carmen Bogdan, exclusă din magistratură de către CSM, nu a rămas necomentat. „Cred că, în ședința CSM, judecătoarea a avut o atitudine recalcitrantă, i-a privit de sus. De obicei membrii CSM atunci când sunt sfidați, se răzbună. Au fost alte situații în care magistrații au greșit mai grav, dar au primit sancțiuni modice. Cred că a fost o răzbunare. Există mari șanse să câștige la Înalta Curte de Casație și Justiție și să rămână în magistratură.

Foto: Constantin Duma

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.