„Ieri au murit 400 de români și nimeni nu vorbește despre asta”....

„Ieri au murit 400 de români și nimeni nu vorbește despre asta”. Credincioșii din Timișoara organizează o amplă campanie împotriva avortului în fața Maternității „Odobescu”

1
DISTRIBUIȚI

Credincioși de diferite confesiuni din Timișoara și-au unit forțele pentru a iniția o amplă campanie împotriva avortului. Astfel, timp de 40 de zile, cel puțin trei voluntari vor sta timp de doisprezece ore, între 07.00 și 19.00, zilnic, în fața Maternității „Odobescu”. Aceștia vor avea în mâini pancarte cu mesaje pentru viață, vor ține post și se vor ruga.

Potrivit organizatorilor, scopul campaniei „40 de zile pentru viață” nu este acela de a manifesta împotriva cuiva, ci „pentru a susține dreptul la viață al copiilor nenăscuți. Dorim să fim o voce a copiilor români nenăscuți, cerându-i lui Dumnezeu să oprească avortul în Timișoara și în România”. Campania este una internațională și se desfășoară în perioada 1 martie – 9 aprilie, în Timișoara, dar și în alte 559 de orașe din 27 de țări. În România, campania are loc la Timișoara, Cluj-Napoca, București, Baia Mare, Năsăud și Iași.

„Ieri au murit 400 de români, astăzi vor muri tot 400, mâine la fel. Dar nimeni nu vorbește despre asta. Este vorba de copiii avortați în fiecare zi în țara noastră. România și Rusia sunt singurele țări din lume în care numărul avorturilor a depășit numărul populației în viață”, a precizat Ioan Ciobotă, organizator al campaniei.


Chiar dacă cifrele oferite de organizatori sunt mult exagerate, date publicate în 2012 de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii arată că România are cea mai ridicată rată de avort din Europa: 480 de avorturi la 1.000 de naşteri, ceea ce înseamnă că aproape jumătate din copiii concepuţi sunt avortaţi, o rată de peste două ori mai mare decât media Uniunii Europene.

Campania pro-viață care se va desfășura în fața Maternității „Odobescu” a Spitalului Municipal Timișoara este susținută și de IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului. „IPS Ioan Selejan a primit această inițiativă cu căldură, acest tip de manifestări sunt binevenite oricând. Această noțiune de pruncucidere este cosmetizată în tot felul de drepturi, în elemente de civilizație, astfel încât să fie mai ușor acceptată de comunitate. Eu, în calitate de preot, tată, soț, gândesc că e dificil ca într-o familie să se ajungă la o astfel de decizie”, a precizat preotul Pavel Cristian, reprezentant al Arhiepiscopiei Timișoarei.

În cadrul campaniei desfășurate în fața Maternității „Odobescu” sunt implicați peste 400 de voluntari. Tot în luna martie, credincioșii din Timișoara organizează “Marșul pentru Viață”. Acesta va avea loc pe străzile orașului în data de 25 martie.

Conform Centrului de Calcul, Statistică Sanitară și Documentare a Ministerului Sănătății, se estimează că, din 1958 până în 2008, în România au fost avortați peste 22 de milioane de copii. România are astăzi una dintre cele mai mari rate a avorturilor și a mortalității materne din UE – 480 avorturi la 1000 nașteri, conform Organizației Mondiale a Sănătății.

1 COMENTARIU

  1. Jeez… again! „credinciosii” din banat vor sa calculeze si sa judece… cate dintre avorturi au fost facute din lipsa de educatie sexuala, contaceptie, violuri, malformatii, etc? Faceti si voi ceva mai constructiv ca sa ajutati comunitatile sarace care nu au access la contraceptie, SAU…. My body, My choice!! Get it?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.