Imagini spectaculoase în plină iarnă cu prima stațiune exotică din România în...

Imagini spectaculoase în plină iarnă cu prima stațiune exotică din România în care turiștii sunt cazați în căsuțe suspendate deasupra Dunării FOTO

0
DISTRIBUIȚI
berzasca
Satul lacustru din Banat.

Prima stațiune exotică din România în care turiștii sunt cazați în căsuțe suspendate deasupra Dunării a fost deschisă, în vara anului trecut, în Banat. Satul plutitor format din 15 locuințe lacustre se află în localitatea Berzasca, din județul Caraș-Severin, chiar în Clisura Dunării, cel mai frumos defileu din Europa.

În această zonă, priveliștea este de vis nu doar vara, ci chiar și în plin sezon de iarnă. Asta pentru că atunci când cerul este senin, poate fi admirat un spectaculos apus de soare. Plus că, în această iarnă, turiștii care au ajuns în Clisura Dunării au avut parte de o priveliște inedită, pentru că fluviul a înghețat din cauza gerului năpraznic.

Satul lacustru din județul Caraș-Severin a fost realizat în cadrul unui proiect intitulat „Dreptul la Dunăre”, derulat cu bani europeni, în valoare de aproximativ două milioane de lei. În total, în localitatea Berzasca vor fi realizate 30 de astfel de căsuţe, care vor forma două insule, Egreta şi Pelicanul.


Astfel, în oglindă cu complexul de 15 căsuțe, va fi mai construit încă unul identic, iar în mijlocul lor vor fi amenajate două piscine, una pentru adulți și una pentru copii, dar și un restaurant.

De asemenea, în cadrul proiectului „Dreptul la Dunăre”, în satul lacustru de pe Clisura Dunării vor exista şi alei de promenadă, un port turistic, o pistă de biciclete şi un punct de belvedere.

Foto: Fantasticul Banat

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.