Ripensia Timișoara a fost învinsă de Luceafărul Oradea în primul test al...

Ripensia Timișoara a fost învinsă de Luceafărul Oradea în primul test al anului. Pe ce jucători noi vor miza roș-galbenii în primăvară

0
DISTRIBUIȚI
Luceafărul a învins-o pe Ripensia Foto: bihon.ro

În sfârșit, după trei amânări succesive, roș-galbenii au disputat primul amical din noul an. FC Ripensia Timișoara a fost învinsă ieri la Salonta de divizionarea secundă Luceafărul Oradea, scor 0-2. Tehnicianul Remus Steop a avut sub comandă patru nume noi, dintre care trei provin de la colegele Mama Mia și Performanța Ighiu.

Ripensiștii nu au putut juca în primele săptămâni din cauza vremii și a terenurilor impracticabile. Rând pe rând s-au anulat jocurile cu Gloria Moșnița Nouă, Unirea Tomnatic și Flacăra Făget. Timișorenii au ajuns astfel să dispute primul test direct cu o grupare mai puternică, Luceafărul.

Gruparea bihoreană din B a deschis scorul pe ”sinteticul” de la Salonta în minutul 21 prin Miholca. Tot Luceafărul a dominat, dar ”Ripi” putea să egaleze situația în repriza secundă. Până la urmă tot echipa pregătită de Cristian Lupuț a marcat, de această dată prin Predescu (70). Luceafărul va continua testele cu grupările timișene, urmând să o întâlnească miercuri pe ASU Poli.

Patru jucători noi.


Mediop, afectat

FC Ripensia are în această iarnă patru jucători noi pe care în proporție de 99% Remus Steop se va baza în primăvară. Ex-lugojeanul Flavius Vlădia, fundaș-închizător ultima dată la Ighiu, Andrei Dumiter și Claudiu Matiș, ambii de la Mama Mia Becicherecu Mic, au fost și folosiți în primul amical. Deși părea că mutarea de la ”pizzeri” va fi dificilă, se pare că situația celor doi tineri atacanți e spre rezolvare. O altă noutate în lotul trupei din Ciarda Roșie e Alex Olar (18 ani), de la Progresul Gătaia, junior folosit în banda stângă.

O veste bună pentru ripensiști e revenirea atacantului Sebastian Bobină, după o accidentare care l-a ținut departe de gazon, în timp ce senegalezul Mediop a revenit de luni la pregătire. Atacantul acuza o ușoară accidentare, dobândită pe un teren mic sintetic, dar totodată ar fi fost afectat și psihic că ACS Poli a renunțat în ultima clipă la el.

În continuare Ripensia va respecta programul inițial de amicale și va juca miercuri cu AS Seceani (L4), ora și terenul urmând să fie stabilite curând. Voința Biled (11 februarie), Chișineu Criș (15.02 și 22.02), ACS Poli (18.02) și ASO Deta (25.02) sunt ceilalți adversari din teste. Pe 4 martie ”Ripi” va juca în campionat la liderul din Sebiș, grupare care va beneficia probabil de un 3-0 la masa verde cu Ighiu, care l-a folosit neregulamentar pe Keita.

Luceafărul Oradea: Began – Fl. Drăgan, Feher, Cordoş, I. Ban – Bedea, Codoban – Balla, D. Costea, Miholca – Arnăutu (prima repriză). Egri – Balea, Hlinca, Bactăr, Ursu – Cuc, Ţegle – C. Roşu, Chiş Toie, Predescu – M. Matei (repriza a doua). Antrenor: Cristian Lupuţ.

Ripensia Timișoara: Rădulescu – Popa, Hecsko, Apro, C. Toma – Filip, Mânecan, Ştoi, Olar – Dumiter, Golda (prima repriză). G. Gakos – Vlădia, Vasiliu, Ştreangă, Semeniuc, Luca, Briciu, Zaluschi, Nanu – Bobină (Olărescu), Matiş. Antrenor: Remus Steop

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.