Mărţişor muzical cu neamţul cu suflet de român, Mani Neumann, şi formaţia...

Mărţişor muzical cu neamţul cu suflet de român, Mani Neumann, şi formaţia Farfarello, la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI
Formaţia germană Farfarello îşi încheie turneul din România cu un concert special la Timişoara,

Formaţia germană Farfarello îşi încheie turneul din România cu un concert special la Timişoara, dedicat sărbătoririi zilei de 1 martie, evenimentul prilejuindu-le melomanilor un recital alături de formaţia lui Mani Neumann, supranumit „neamţul cu suflet de român”.

„Muzica românească este fantastică. Atunci când am auzit muzica românească am spus: asta e muzica mea. Dacă vrem să cântăm Ciocârlia, cântăm Ciocârlia. Dar pentru asta trebuie să vorbesc cu degetele mele. Câteodată degetele mele îmi subminează autoritatea. Eu încerc să vorbesc cu ele ca şi cu prietenii mei, dar ele spun “da” şi în concert se comportă ca nebunele.


Sunt solidare. Ele cred că sunt patru contra unu”, spune Mani Neumann.

Înfiinţată în 1982 de Mani Neumann şi Ulli Brand, trupa Farfarello a reuşit să obţină recunoaştere europeană şi internaţională, ajungând una dintre cele mai bune trupe de folclor est-european condimentat cu influenţe rock şi muzică clasică. Formaţia a scos două DVD-uri şi a susţinut peste 3.500 de concerte în toată lumea.

Mani Neumann, „neamţul cu suflet de român“, supranumit şi Der Teufelsgeiger (Violonistul Diavolului), este considerat un maestru al viorii şi blockflöte. Modul său de a interpreta – melancolic, sălbatic ori excitant – este întotdeauna autentic, nonconformist şi imposibil de copiat. Mani este cunoscut în România şi ca urmare a activităţii sale de violonist în legendara formaţie Phoenix în cadrul căreia a cântat din anul 1978. A fost onorat cu premiul MTV – Lifetime Award şi decorat de Preşedintele României cu ordinul „Meritul cultural“ în gradul de „Cavaler“ pentru merite culturale deosebite aduse României ca urmare a activităţii sale în trupa Phoenix. Ulli Brand este unul dintre cei mai buni chitarişti din Europa, recunoscut fiind pentru modul inedit în care interpretează muzica la chitară acustica cu 6 şi 12 corzi. Stilul muzical abordat de către ei este atât de unic încât orice descriere convenţională devine imposibilă. Prin muzica lor Farfarello creează un sunet arhaic, brut, eliberat de clişee, fiind o combinaţie de folclor est – european şi influenţe contemporane: muzică tradiţională, jazz, rock şi muzică clasică.

Formaţia Farfarello a mai susţinut un concert în Timişoara, la începutul acestui turneu, la sfârşitul lunii ianuarie. Concertul formaţiei va avea loc marţi 28 februarie de la ora 21, la Porto Arte iar intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.